netflix-advertenties

Netflix komt met die ene update die abonnees niet willen: advertenties

Netflix-abonnees zullen absoluut niet blij zijn met de nieuwste test van de streamingdienst. Het Amerikaanse bedrijf is namelijk bezig met een test waarbij kijkers te maken krijgen met advertenties. Sterker nog: sommige mensen krijgen deze al te zien. Net wanneer je dacht dat dit bij één van ’s werelds populairste diensten nooit kon gebeuren, kiezen ze toch voor dit middel om extra inkomsten te vergaren.

Op dit moment zijn er (gelukkig) nog geen advertenties te zien bij Netflix. Mocht dit in de toekomst definitief gebeuren, dan krijgen gebruikers ze tussen afleveringen van series door te zien. Het is dus niet tijdens je favoriete show, maar het is alsnog geen feest.

Advertenties bij Netflix

Dat deze proef bij alle Netflix-abonnees de tongen behoorlijk los heeft gemaakt, is geen grote verrassing. Daarom heeft het hoofdkantoor tekst en uitleg gegeven over deze update. Deze luidt als volgt:

“Op Netflix voeren we elk jaar honderden tests uit, zodat we beter kunnen begrijpen waardoor leden gemakkelijker iets geweldigs kunnen vinden om te bekijken. Een paar jaar geleden introduceerden we videopresentaties voor de tv-ervaring, omdat we zagen dat het de tijd die leden besteden aan surfen aanzienlijk verkortte en hen hielp iets te vinden waar ze nog sneller naar keken. Sindsdien hebben we nog meer geëxperimenteerd met video op basis van persoonlijke aanbevelingen voor shows en films over de service en blijven we van onze leden leren.

In dit specifieke geval testen we of aanbevelingen op het eerste gezicht tussen afleveringen leden helpt om verhalen te ontdekken waar ze sneller van zullen genieten. Het is belangrijk om te weten dat een lid een videovoorbeeld op elk gewenst moment kan overslaan als ze niet geïnteresseerd zijn.”

Gratis kijken

Hoewel advertenties bij Netflix absoluut niet prettig zijn, kan het nog altijd erger. Zo zijn er meer dan genoeg mensen die aan ‘Netflix-phishing’ doen. Door een mailadres met puntjes aan te maken, is het voor hackers makkelijk om andermans account binnen te dringen en zo gratis Netflix te kijken. Wil je weten hoe dit precies gebeurt en wat je kunt doen om dit te voorkomen? Lees dan hier alle details over deze negatieve trend.

Bron: Hypebeast

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Films & Series

Tags: