vakantie-millennials-instagram-selfie

‘Millennials’ laten vakantie bepalen door Instagramfoto’s’

Ja, je leest het helaas goed. Een behoorlijk deel van de zogenaamde millennial-generatie laat zijn of haar vakantiebestemming afhangen van Instagramfoto’s. En dan bedoelen we niet alleen de bloggers en influencers die jou beïnvloeden, maar ook het posten van foto’s op social media. Dat toont een onderzoek van The Telegraph aan. Ze zijn zelfs bereid om een vakantie te annuleren als het niet interessant voor hun Instagrampagina is.

‘Instagram-vakantie’

Uit dit onderzoek zijn een behoorlijk aantal cijfers en statistieken gekomen. De belangrijkste hiervan is waarschijnlijk dat 37% van de millennials een vakantie uitzoekt op basis van de mooie foto’s en video’s die ze kunnen maken en posten. Daar komt bij dat 31% zegt dat ze het plaatsen van content op Instagram net zo belangrijk vinden als de vakantie zelf.

Lees ook: dit zijn de mooiste plekken om met vrienden te hiken!

Waar millennials – waarschijnlijk – weinig van verschillen van andere generaties is de manier waarop ze beïnvloed worden om een vakantie te boeken. Iets meer dan een derde laat hun besluit via alle content op social media tot stand komen. Een iets kleiner deel vertrouwt op Google, reviews op TripAdvisor, tijdschriften als Lonely Planet en televisie.

Inchecken en annuleren

Hoewel dit allemaal voor zich spreekt, is er ook een deel dat nog net niet hun hele leven laat leiden door Instagram en andere social media-kanalen. Zo blijkt namelijk dat 43% niet op vakantie gaat zonder in te checken op Facebook of Instagram, zodat hun volgers weten waar ze op vakantie zijn. Ook komt naar voren dat 29% niet naar een land gaat waar ze niet de mogelijkheid hebben om te blijven posten. Kort door de bocht kun je dus zeggen dat voor die groep invloeden van buitenaf een hogere prioriteit heeft dan rust of het ontdekken van nieuwe culturen.

Het is natuurlijk niet alleen maar kommer en kwel bij de millennials. Zij zorgen er namelijk wel (mede) voor dat onze hoofdstad één van de beste steden is om als ondernemer te beginnen. Hoe je daar het beste van kunt profiteren, lees je allemaal hier.

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Nieuws

Tags: