michael-b-jordan-superman

Krijgen we een zwarte Superman? Michael B. Jordan in de race voor ultieme superheld

DC Comics moet naarstig op zoek naar een opvolger van Henry Cavill als Superman. De Brit kondigde afgelopen woensdag aan dat hij waarschijnlijk niet meer in de huid van Clark Kent gaat kruipen. Na drie films (Man of Steel, Batman v. Superman: Dawn of Justice en Justice League) vindt hij het mooi geweest. Vraag is alleen: wie volgt Cavill op? Namen als Jon Hamm en Oscar Isaac hebben al de revue gepasseerd, maar Supermans cape lijkt naar iemand anders te gaan: Michael B. Jordan. Dit zou betekenen dat we voor het eerst in de geschiedenis een zwarte Superman krijgen.

Michael B. Jordan als Superman

De Amerikaanse website Deadline (het RTL Boulevard van Amerika) heeft via insiders gehoord dat Jordan één van de grootste kanshebbers is om het stokje van Henry Cavill over te nemen. Zij meldden er namelijk het volgende over:

“The word has been out that Warner Bros. has been mulling a completely different direction with its Superman canon for some time, even considering casting Michael B. Jordan in the role down the road.”

Mocht het inderdaad Michael B. Jordan worden, dat heeft DC Comics een absolute A-ster in handen. De laatste jaren heeft hij veel lof geoogst door zijn werk in de boksfilm Creed, maar het grote publiek kent hem vooral van één film: Black Panther. Met Erik Killmonger heeft hij één van de beste bad guys aller tijden neergezet. Hij is niet alleen waanzinnig cool, maar de ultieme tegenpool van T’Challa (gespeeld door Chadwick Boseman). Wat hem echter zo interessant maakt is de wijze waarop het publiek zich met hem kan identificeren.

Het YouTube-kanaal Lessons From The Screenplay laat in deze essay zien waarom Michael B. Jordan in Black Panther zo ontzettend succesvol is.

Diversiteit

De keuze van Michael B. Jordan als Superman zou ook voor een hoop extra diversiteit in Hollywood zorgen. Het superheldengenre wordt op dit moment gedomineerd door blanke personen. Niks mis mee, maar door deze keuze biedt DC Comics zichzelf de mogelijkheid om een nieuwe en veel grotere doelgroep aan te boren. Op dit moment is Black Panther namelijk de enige gekleurde superheld en die film is in handen van concurrent Marvel.

Het is nog niet bekend wanneer de nieuwe Superman wordt onthuld.

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Films & Series

Tags: