Max-Verstappen-Mexico-2018-wint

Wat een prestatie: Max Verstappen wint opnieuw in Mexico!

Hij kwam, passeerde en schreef opnieuw de Grand Prix van Mexico op zijn naam! Max Verstappen wint zijn tweede Formule 1-race van dit seizoen en de vijfde uit zijn nog prille loopbaan. Lewis Hamilton werd vierde en stelde zijn vijfde wereldtitel veilig. Het podium werd gecompleteerd door Sebastian Vettel en Kimi Räikkönen.

In de eerste ronde werd al gauw duidelijk dat Verstappen er geen gras over liet groeien. Door een matige start van Daniel Ricciardo (die op pole position stond) kon Mad Max de leiding pakken en Hamilton net van zich afschudden. Daarna was het een kwestie van de race ‘simpel’ uitrijden. Zonder noemenswaardige problemen hield hij de concurrentie van zich af en bouwde hij zijn voorsprong gestaag uit. De laatste vijftien rondes was het een kwestie van banden sparen.

‘Maxico’

We kunnen met recht zeggen dat Mexico één van de favoriete races van Max Verstappen is. Vorig jaar pakte hij namelijk ook al de zege in Noord-Amerika. En dat op een soortgelijke manier! Destijds snelde hij in de eerste bocht langs Vettel en bouwde hij zijn voorsprong uit op Valtteri Bottas.

Lees ook: wanneer komt er eindelijk een race in Nederland?!

Daarnaast is het de tweede Grand Prix-winst van dit seizoen. Eerder pakte hij de winst bij zijn ’thuisrace’ in Oostenrijk. Onze nationale held heeft dit jaar nog twee kansen om zijn seizoenstotaal op te krikken. 11 november verplaatst het circus zich naar Brazilië. Twee weken later eindigt het seizoen 2018 in Abu Dhabi.

Lewis Hamilton

Lewis Hamilton pakte ondertussen – net als vorig jaar – de wereldtitel is Mexico. Voor hem staat de teller nu op nummer vijf! Zijn eerste kampioenschap behaalde hij in 2008. Daarna was hij in 2014, 2015 en 2017 oppermachtig. Tussendoor was alleen Nico Rosberg hem een keer te snel af. Hamilton heeft nu bijna evenveel wereldtitels als Michael Schumacher, die er zeven heeft. De Brit deelt nu de tweede plaats van meeste WK-titels in de Formule 1 met de Argentijn Juan Manuel Fangio, die in de jaren ’50 floreerde.

Bron beeld: Facebook Red Bull Racing

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Sport

Tags: