max-verstappen-wint-gp-oostenrijk

Max Verstappen wint! Zege in Oostenrijk is een feit!

Max Verstappen heeft de Formule 1-Grand Prix van Oostenrijk gewonnen! Op de thuisbasis van zijn team Red Bull Racing slaagde onze held erin de eerste race van dit seizoen te winnen en de vierde uit zijn carrière. Voor een enorme schare Nederlandse fans mag Max op het hoogste treetje van het podium staan!

Winst in Oostenrijk

Een goede start zorgde ervoor dat Max Verstappen de derde plaats van Kimi Räikkönen overnam. Het leek er ook even op dat hij daarmee genoegen moest nemen, maar in de vijftiende ronde veranderde alles. Een kapotte motor zorgde er namelijk voor dat Mercedes-coureur Valtteri Bottas het rijdersveld moest verlaten. Een snelle stop van de Red Bulls en de Ferrari’s zorgde ervoor dat zij de beste papieren hadden voor de winst. Lewis Hamilton moest door een slechte strategie en versleten banden het onderspit delven.

Hoewel het er lange tijd op leek dat Max met een seconde of zes voorsprong naar de finish kon cruisen, werd het nog erg spannend aan het einde. Door betere banden van Ferrari en het uitvallen van Ricciardo en Hamilton zaten alle Nederlandse fans met samengeknepen billen voor de buis. De zorgen waren echter ongegrond, want Max Verstappen flikte het en schrijft deze race op zijn naam!

Monaco

Met een beetje geluk had Max Verstappen twee weken geleden zijn eerste pole position (en dus wellicht eerste zege) kunnen halen. In Monaco was hij tijdens de eerste twee vrije trainingen extreem snel, maar bij vrije training nummer drie plantte hij zijn bolide in de vangrails. Daardoor kon hij – door de vele schade – niet deelnemen aan de kwalificatie. Tijdens de race eindigde hij na een inhaalrace als negende.

Overwinningen Max Verstappen

We haalden het al even in het begin van het artikel aan, maar deze zege is alweer de vierde uit de prille loopbaan van Max! In 2016 pakte hij bij zijn eerste rit voor Red Bull in Barcelona, nadat Hamilton en Rosberg crashten. Het jaar erop moesten we door veel motorpech nog even wachten op de zeges. Laat in het seizoen pakte hij echter in Maleisië en Mexico twee overwinningen, wat zijn jaar alsnog glans gaf.

Bron beeld: Facebook Red Bull Racing

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Sport

Tags: