max-verstappen-taakstraf-ocon

Verstappen krijgt twee dagen taakstraf na duwincident met Ocon

Het duwen van Force India-coureur Esteban Ocon heeft voor onze Max Verstappen een staartje gekregen. De internationale autosportfederatie FIA heeft Max voor het handgemeen namelijk een taakstraf van twee dagen opgelegd. Wat Verstappen moet doen om dit in te lossen is nog niet bekend, maar het zal waarschijnlijk weinig te maken hebben met propjes prikken of bejaarden in een verzorgingstehuis helpen. Hij heeft zes maanden de tijd om de straf in te lossen.

Taakstraf Max Verstappen

Volgens de FIA had Mad Max (hij doet zijn bijnaam nu écht eer aan!) artikel 12.1.1. geschonden door de Fransman Ocon fysiek te belagen. “Op de videobeelden is duidelijk te zien dat Verstappen Ocon opzoekt en hem na enkele woorden meerdere keren in de borst duwt of slaat.” […] “Hoewel we sympathie hebben voor de passie van Verstappen, zijn de stewards van mening dat sporters op dit niveau de verplichting hebben om zich netjes te gedragen en als rolmodellen te dienen voor andere coureurs op alle niveaus”, aldus de raceleiding. “Verstappen heeft dat in dit geval niet gedaan.”

Esteban Ocon kreeg geen verdere straf voor het relletje met Max Verstappen. Wel kreeg de Force India-rijder tijdens de race al een ‘stop-and-go penalty’ van tien seconden. Ook krijgt Ocon drie strafpunten op zijn racelicentie. De enige zwaardere straf die het talent tijdens de race kon krijgen, was de zwarte vlag. Dat zou als gevolg hebben dat Ocon per direct uit de wedstrijd was gehaald.

Incident met Ocon

Mocht je de afgelopen 24 uur onder een steen hebben gelegen en heb je geen idee waar dit over gaat, dan praten we je in het kort bij. Tijdens de Formule 1-Grand Prix van Brazilië leek Max Verstappen geheel onverwacht zijn derde zege van dit seizoen te pakken. Hij had een aardige voorsprong op nummer twee Lewis Hamilton en hoefde met zijn setje banden alleen nog de wedstrijd uit te rijden. Bij het inhalen van achterliggers ging het echter vreselijk mis. Bij de Senna’s S – de eerste bocht van het circuit – dacht Esteban Ocon Max opnieuw in te halen en zo te unlappen. Het resultaat? Een botsing tussen de twee en Max kon de winst op zijn buik schrijven. Hamilton won, al kwam de Nederlander nog gevaarlijk dichtbij.

Het incident is hieronder te zien.

https://www.youtube.com/watch?v=IUd5a5IxTXg

Na afloop had Verstappen zijn emoties nog niet onder controle, wat resulteerde in dit opstootje achter de schermen.

Wat vind jij, had Max Verstappen zijn emoties in bedwang moeten houden of hoort dit nou eenmaal bij topsport? Laat het ons weten!

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Sport

Tags: