anorhony-bourdain-dood-overleden

RIP: chefkok Anthony Bourdain (61) overleden

Op 61-jarige leeftijd is Anthony Bourdain overleden. Bourdain was een gevierd tv-kok die de hele wereld rondreisde om verschillende eetculturen te ontdekken. De doodsoorzaak is nog niet bekend, maar vermoedelijk gaat het om zelfmoord. Volgens Hypebeast werd Anthony Bourdain tijdens een opname van Parts Unknown in Frankrijk door de Franse chef Eric Ripert gevonden.

Werkgever CNN kwam eerder vandaag met een statement waarin het volgende werd vermeld:

“Met buitengewone droefheid kunnen we de dood van onze vriend en collega, Anthony Bourdain, bevestigen. Zijn liefde voor grote avonturen, nieuwe vrienden, lekker eten en drinken en de opmerkelijke verhalen van de wereld maakten van hem een unieke verhalenverteller. Zijn talenten bleven ons altijd verbazen en we zullen hem heel erg missen. Onze gedachten en gebeden zijn bij zijn dochter en familie in deze ongelooflijk moeilijke tijd.”

RIP Anthony Bourdain

Anthony Bourdain kreeg in 2000 bekendheid, toen zijn boek Kitchen Confidential: Adventures in the Culinary Underbelly een doorslaand succes werd. Het zorgde ervoor dat hij meerdere televisieprogramma bij CNN kreeg, genaamd A Cooks Tour en Anthony Bourdain: No Reservations. Daarna maakte hij onder meer Parts Unknown, wat bekroond werd met een Peabody Award in 2013. Hij beschreef toen zijn werk als volgt:

“We ask very simple questions: What makes you happy? What do you eat? What do you like to cook? And everywhere in the world we go and ask these very simple questions,” [..] “We tend to get some really astonishing answers.”

Omdat we Bourdain in onze gedachtes willen houden als de man die de wereld ontdekte en daar met anderen kennismaakte met meerdere eetculturen, sluiten we dit bericht af met een video, waarin te zien is hoe hij en president Barack Obama in een klein Vietnamees tentje zitten, waar ze zich aan wat noodles vergrijpen. Wars van alle statussen, gewoon lekker noodles eten.

https://www.youtube.com/watch?v=hLkC0jNWE5Y

Bron beeld: Flickr

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Bier

Tags: