Maandag-werk-koffie

Koffiepraat #49: wat is er dit weekend gebeurd?

Het is maandag, voor velen de meest verschrikkelijke dag van de week. Heb je net alweer een legendarisch weekend erop zitten, is het opeens tijd voor het echte leven. Je sjouwt jezelf uit bed, trekt een pak aan en gaat op reis naar je werk. Daar probeer je de dag met een goede sloot koffie nog een boost te geven. Maar dan komt het. De chit-chat met je collega’s zit erop en het is tijd voor de actualiteit. Of beter gezegd: wat is er dit weekend allemaal gebeurd. Om te voorkomen dat je straks met een mond vol tanden staat (of om je baas met vernieuwde kennis af te troeven) is het tijd om in een notendop het belangrijkste nieuws van het weekend door te nemen.

Kinderen voor koningshuis

Geen menselijke kinderen, maar wel een handvol puppy’s. Nala, de labrador van de Oranjes, heeft zeven pups gekregen! Koning Willem-Alexander deelde via Instagram deze foto’s, die door het hele land met een smeltend hart worden bekeken.

Wapen Han Solo vermogen waard

De ‘blaster’ die Han Solo (Harrison Ford) gebruikte tijdens de Star Wars-film Return of the Jedi heeft maar liefst 472.000 euro opgebracht tijdens een veiling. Dat meldt Hollywood Reporter. Vorig jaar bracht R2-D2 tijdens een veiling ook al een monsterlijk bedrag op. Voor hem (of het) werd toen 2,76 miljoen dollar betaald.

Het WK dendert voort

En opnieuw was er genoeg voetbal te bekijken. Hoogtepunt was natuurlijk de miraculeuze ontsnapping van Duitsland tegen Zweden (2-1, doelpunt in de 95ste minuut). Verder liet onder andere België zien in goede vorm te zijn en konden ook Mexico, Colombia en Engeland drie punten bijschrijven.

Weer podium voor Max!

Een tweede plaats op het circuit van Paul Ricard! Door een touché tussen Sebastian Vettel en Valtteri Bottas schoof Verstappen in de eerste ronde al door naar deze positie, die hij vervolgens niet meer uit handen gaf. De winst was (uiteraard) voor Lewis Hamilton. Kimi Räikkönen completeerde het podium.

Volvo Ocean Race

Na maandenlang op zeeën en oceanen gevaren te hebben, kwam de Volvo Ocean Race in Den Haag tot een einde. Winst was er voor de Chinese boot Dongfeng (met Carolijn Brouwer aan boord!). De concurrenten Mapfre en Brunel hadden in de slotetappe het nakijken.

Lees ook: Koffiepraat #48

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Nieuws

Tags: