Maandag-werk-koffie

Koffiepraat #26: wat is er dit weekend gebeurd?

Het is maandag, voor velen de meest verschrikkelijke dag van de week. Heb je net alweer een legendarisch weekend erop zitten, is het opeens tijd voor het echte leven. Je sjouwt jezelf uit bed, trekt een pak aan en gaat op reis naar je werk. Daar probeer je de dag met een goede sloot koffie nog een boost te geven. Maar dan komt het. De chit-chat met je collega’s zit erop en het is tijd voor de actualiteit. Of beter gezegd: wat is er dit weekend allemaal gebeurd. Om te voorkomen dat je straks met een mond vol tanden staat (of om je baas met vernieuwde kennis af te troeven) is het tijd om in een notendop het belangrijkste nieuws van het weekend door te nemen.

Aanslag St. Petersburg voorkomen

Het Kremlin maakte zondag bekend dat er een aanslag op de Kazankathedraal in St. Petersburg zou zijn verijdeld. Met hulp van de Amerikaanse CIA bleef de kathedraal een grote tragedie bespaard. De Russische president Vladimir Poetin zou Donald Trump inmiddels bedankt hebben voor de nauwe samenwerking.

Maartje winnares van Maestro

Maartje van de Wetering mag zich kronen tot de nieuwe winnares van het programma Maestro, waarbij bekende Nederlanders zich als dirigent zo goed mogelijk voor het orkest moeten manifesteren. In de slotaflevering wist ze Hadewych Minis nipt van zich af te houden. Klassieke muziek heeft met dit programma na acht weken (in het derde seizoen) de erkenning gekregen die het verdiende, met wekelijks zo’n twee miljoen kijkers.

Toch langer Voetbal Inside?

Er is een kans dat we elke maandag en vrijdag nog altijd van Johan Derksen, Wilfred Genee en René van der Gijp mogen genieten. De mannen van Voetbal Inside hebben van RTL een nieuw, driejarig contract gekregen. Of ze nog langer blijven is echter de vraag. Zo heeft Derksen (68) al laten weten er nog over te willen nadenken en niet direct ‘ja’ te zeggen.

Brons voor handbalsters

In een ware thriller wisten de handbaldames beslag te leggen op een bronzen medaille tijdens het WK. Hoewel er bij rust een royale voorsprong tegen Zweden stond, werd deze alweer vlot ingelopen. Een uitblinkende Tess Wester en Estavana Polman sleepten echter een dikverdiende zege (23-21) uit het vuur.

‘Topper’ prooi voor Ajax

Nadat koploper PSV midweeks al punten morste in de Eredivisie, wist Ajax zondag ook nog eens de topper van AZ te winnen (1-2). De voorsprong van PSV op Ajax bedraagt nu nog maar vijf punten. De ploeg die deze speelronde voor de meeste opschudding zorgde was echter Feyenoord. Zij wisten in de Rotterdamse derby Sparta op het Kasteel met 0-7 op te rollen. Het bleek de nekslag voor Sparta-trainer Alex Pastoor. Hij kreeg direct erna zijn ontslag.

Lees ook: Koffiepraat #25

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Nieuws

Tags:

One comment

Comments are closed.