Maandag-werk-koffie

Koffiepraat #18: wat is er dit weekend gebeurd?

Het is maandag, voor velen de meest verschrikkelijke dag van de week. Heb je net alweer een legendarisch weekend erop zitten, is het opeens tijd voor het echte leven. Je sjouwt jezelf uit bed, trekt een pak aan en gaat op reis naar je werk. Daar probeer je de dag met een goede sloot koffie nog een boost te geven. Maar dan komt het. De chit-chat met je collega’s zit erop en het is tijd voor de actualiteit. Of beter gezegd: wat is er dit weekend allemaal gebeurd. Om te voorkomen dat je straks met een mond vol tanden staat (of om je baas met vernieuwde kennis af te troeven) is het tijd om in een notendop het belangrijkste nieuws van het weekend door te nemen.

Ajax droogt Feyenoord af in Klassieker

Hoewel de 1-4 eindstand geflatteerd was, nam Ajax de drie punten mee uit De Kuip naar Amsterdam. Huntelaar bracht de Ajacieden op voorsprong, waarna Jens Toornstra voor Feyenoord de gelijkmaker erin schoot. Daarna liepen de Amsterdammers uit naar een ruime voorsprong. Kasper Dolberg, Siem de Jong en opnieuw Dolberg bepaalden de einstand.

Martin Garrix opnieuw beste dj

Martijn Garritsen is pas 21 jaar, maar nu al voor de tweede maal verkozen tot de beste dj in de wereld. Daarmee prolongeert hij de titel, die wordt uitgereikt door DJ Mag. Het Belgische duo Dimitri Vegas & Like Mike werd tweede, Armin van Buuren completeerde de top drie.

Max wordt gepiepeld in Austin

Ongelooflijk. Twee bochten voor het einde haalt Max Verstappen Kimi Räikkönen op fenomenale wijze in en behaalde hij van geslagen positie alsnog een podiumplek. Totdat de FIA ingreep. Volgens hen was de inhaalactie ongeoorloofd en werd hij vijf secondes terug gezet. Bijzonder jammer, maar voor iedereen die geen genoeg van de actie kan krijgen, is deze hieronder nog te zien.

Hans wint #HHB

22 jaar en Hans kan nu al de titel van Heel Holland Bakt op zijn naam schrijven. In de finale vond de jury hem over het algemeen beter dan Marjolein en Gwenn. Bijzonder detail: Hans woont samen met zijn oma om haar daar te helpen met de zware huishoudelijke taken. In ruil daarvoor werpt oma zich op als mini-jury om de taarten van Hans te proeven.

Lees ook: Koffiepraat #17

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Nieuws

Tags: