Maandag-werk-koffie

Koffiepraat #17: wat is er dit weekend gebeurd?

Het is maandag, voor velen de meest verschrikkelijke dag van de week. Heb je net alweer een legendarisch weekend erop zitten, is het opeens tijd voor het echte leven. Je sjouwt jezelf uit bed, trekt een pak aan en gaat op reis naar je werk. Daar probeer je de dag met een goede sloot koffie nog een boost te geven. Maar dan komt het. De chit-chat met je collega’s zit erop en het is tijd voor de actualiteit. Of beter gezegd: wat is er dit weekend allemaal gebeurd. Om te voorkomen dat je straks met een mond vol tanden staat (of om je baas met vernieuwde kennis af te troeven) is het tijd om in een notendop het belangrijkste nieuws van het weekend door te nemen.

Hennis toch in de Kamer

Hoewel Jeanine Hennis-Plasschaert moest aftreden als (demissionair) minister van Defensie, keert de VVD-politica wél terug als Kamerlid. Met de onderstaande tweet liet ze weten dat politiek Den Haag nog niet van haar af is.

Grote vraag voor referendum

407.582. Dat is het aantal handtekeningen dat is opgehaald voor het referendum over de nieuwe ‘aftapwet’ (ook wel ‘sleepwet’), waarbij de overheid een grote hoeveelheid mensen mag aftappen als er één vermoedelijk verdacht persoon tussen zit. Die gegevens mogen ook nog eens drie jaar bewaart worden. Het is veel meer dan de benodigde 300.000, waardoor we binnenkort hiervoor naar de stembus mogen.

Afscheid Van der Laan

Op 5 oktober moest Amsterdam afscheid nemen van haar geliefde burgemeester en afgelopen weekend was de uitvaart van Eberhard van der Laan. Vrijdag kon iedereen al een laatste groet brengen, maar nu is er een definitief einde gekomen.

Marathon Amsterdam

We blijven in de hoofdstad, want zondag werd in de binnenstad de Marathon van Amsterdam gelopen. Winnaar was de Keniaanse Lawrence Cherono in een tijd van 2.05.09. Veel leuker is het Nederlandse record van Abdi Nageeye. Met een tijd van 2.08.15 liep hij zes secondes sneller dan dat Kamiel Maase in 2008 deed.

‘Seksueel’ kunstwerk toch naar Louvre

De Nederlandse Joep van Lieshout mag toch zijn ‘Domestikator’ afleveren aan de tuin van het Franse Louvre. Aanvankelijk werd het geweerd vanwege zichtbare redenen, maar het bestuur in Parijs is alsnog overstag gegaan.

Lees ook: Koffiepraat #16

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Nieuws

Tags: