Maandag-werk-koffie

Koffiepraat #1: wat is er dit weekend gebeurd?

Het is maandag, voor velen de meest verschrikkelijke dag van de week. Heb je net alweer een legendarisch weekend erop zitten, is het opeens tijd voor het echte leven. Je sjouwt jezelf uit bed, trekt een pak aan en gaat op reis naar je werk. Daar probeer je de dag met een goede sloot koffie nog een boost te geven. Maar dan komt het. De chit-chat met je collega’s zit erop en het is tijd voor de actualiteit. Of beter gezegd: wat is er dit weekend allemaal gebeurd. Om te voorkomen dat je straks met een mond vol tanden staat (of om je baas met vernieuwde kennis af te troeven) is het tijd om in een notendop het belangrijkste nieuws van het weekend door te nemen.

‘La Décima’ van Nadal

Hij gaf Stanislas Wawrinka tennisles tijdens de finale van Roland Garros en behaalde zijn tiende titel op het Franse gravel. Rafael Nadal schreef hiermee zondag geschiedenis en mag officieel een sportlegende noemen. Met 6-2, 6-3 en 6-1 veegde hij de vloer met zijn Zwitserse opponent aan. Die Zwitser wist hij dit jaar wél te verslaan, want de finale van Australian Open verloor Nadal van die andere held: Roger Federer.

Max Verstappen valt uit

Kon onze jonge Nederlander potten breken tijdens de Grand Prix van Canada? Ja en nee. In de eerste ronde wist ‘Mad Max’ op grandioze wijze nog de tweede positie te veroveren, maar rondje elf werd zijn Waterloo. Een lege accu zorgde ervoor dat er een DNF achter zijn naam kwam te staan. De race werd gewonnen door Lewis Hamilton, gevolgd door Valtteri Bottas en Daniel Ricciardo.

Aanslag in Amsterdam?

Wat de beweegredenen waren weet eigenlijk niemand, maar het feit dat een auto inrijdt op mensen op het stationsplein bij Amsterdam Centraal is vreselijk. Acht gewonden en nul doden is het resultaat. Volgens de politie is er geen sprake van opzet, maar werd de bestuurder van het voertuig onwel. Over dit incident lees je hier meer.

Opnieuw ongeluk Richard Hammond

Het zal eens niet. In 2006 raakte The Grand Tour-presentator Richard Hammond als eens zwaar gewond tijdens een rit in een raket-auto en enkele maanden geleden op een motor in Mozambique. Deze keer vloog hij uit de bocht in een elektrische auto in Zwitserland. Gelukkig heeft ‘The Hamster’ het overleefd en houdt hij er slechts een gebroken been aan over. Vanuit het ziekenhuis had Hammond wel nog wat te zeggen:

https://www.youtube.com/watch?v=PdrTn15JYgc

Peperdure schoenen Michael Jordan

Wat had je anders verwacht van de beste basketballer aller tijden? Zelfs in de wereld van de Looney Tunes verpletterde hij nog iedereen. Deze keer gaat het niet om zijn prestaties, maar om de schoenen van Michael Jordan. Voor maar liefst 190.000 dollar zijn ze tijdens een veiling verkocht. Het gaat hier om de Converse-schoenen die Jordan droeg tijdens de Olympische finale (in Los Angeles) van 1984 tussen Amerika en Spanje. Het is daarmee niet het duurste paar schoenen aller tijden. Die eer gaat naar de kicksen van atleet Sir Roger Bannister, waarmee hij als eerste de mijl in minder dan vier minuten liep.

 

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Nieuws

Tags: