kaasrasp-goed-gebruiken

We deden het al die jaren verkeerd: dit is hoe je écht kaas raspt!

Dames en heren: ons leven is één grote leugen. In al die jaren dat we gebruik maken van een kaasrasp hebben we ‘m volledig verkeerd gebruikt. Jarenlang hebben we gezwoegd en geknoeid om een klein hoopje geraspte kaas bijeen te schrapen. Maar nu blijkt dat het allemaal veel simpeler kan. Deze video op Twitter laat namelijk zien wat we al die tijd fout deden.

Fatsoenlijk kaas raspen

Deze video verklaart een aantal dingen. Ten eerste weten we eindelijk waarom sommige raspen de vorm van een holle kooi hebben. Verder is het raar dat het niet algemeen bekend is dat je op deze manier eenvoudig kaas kunt raspen zonder gigantisch te knoeien en je vinger te riskeren. Nu snapt de wereld eindelijk dat je met de andere kant de fijngemaakte kaas opvangt, zodat je die netjes in een bakje of over je eten doet.

Dat wij niet de enigen zijn die dit niet wisten, blijkt wel uit de Tweets hieronder.

Werken met kaas

Dat kaas een verrijking is in het leven van menig Bourgondiër is een groot understatement. Velen van ons zweren erbij en kunnen zich nog nauwelijks een leven zonder het zuivelproduct voorstellen. Er zijn zelfs bedrijven die mensen inhuren om voor hen verschillende kazen te proeven. Één van hen is het IT-bedrijf Sorted. Zij willen iedere vrijmibo goed starten, door van de juiste kazen te genieten en hebben daarom een vacature voor kaasproever uitgeschreven. Een baan waarbij het water je direct in de mond loopt!

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Bier

Tags: