james-bond-alcoholist

Studie laat zien wat we altijd al wisten: James Bond is een alcoholist

“Wodka Martini. Shaken, not stirred” is na 24 films een gevleugelde uitspraak van James Bond geworden. De Britse geheim agent slaagt er keer op keer in om met een cocktail in zijn hand de wereld te behoeden van de ondergang. Het is alleen de vraag of hij dit volledig nuchter doet. Het lijkt er namelijk op dat 007 veel, veel meer drank inneemt dan dat hij praktisch gezien aankan.

‘License To Swill’

In een onderzoek met de toepasselijke naam License To Swill (vrijheid om te spoelen) tonen Australische wetenschappers aan dat Bond regelmatig gevaarlijke hoeveelheden alcohol tot zich neemt. Het bereikt op sommige momenten zelfs het punt dat 007 zichzelf een dodelijk promillage toedient. Zo schrijven ze onder meer dan Bond “al zes decennia een zware en consequente drinker is”, getuige de 24 films waarin hij te zien is. In dit grote aantal blockbusters nuttigt hij namelijk een totaal aantal drankjes van 109! Dat zijn ongeveer 4,5 drankje per film.

In de film Quantum Of Solace maakt Daniel Craig het wel erg bont. Daar neemt hij namelijk zes Vesper Martini’s tot zich, wat gelijk staat aan 24 normale borrels. Normaal leidt dit tot een fatale hoeveelheid alcohol in je bloed, maar omdat het James Bond is, heeft hij er geen last van.

In de boeken van geestelijk vader Ian Flemming gaat de geheim agent nog een stapje verder. In één specifieke roman tikt hij 50 (!) stuks achterover. De onderzoekers noemen dit niet voor niets “een consumptieniveau wat voor vrijwel iedereen dodelijk is”.

Drink compilatie James Bond

Bond mag dus officieel een kleine alcoholist zijn, maar dat neemt niet weg dat we groot fan van de beste man blijven. Om te laten zien dat hij echter iets te vaak wat bestelt, laten we graag deze speciale compilatie van 007 zien. Wie Daniel Craig ook moge opvolgen, hij (of zij) zal over een sterke maag en lever moeten beschikken.

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Films & Series

Tags: