escobar-cocaine-hamburger

Waan je een culinaire drugsbaron met de speciale ‘Pablo Escoburger’

Dat Pablo Escobar een inspiratie voor vele industrieën is, is een groot understatement. De Colombiaanse drugsbaron geldt als één van de zwaarste criminelen aller tijden, maar dat weerhoudt men er niet van om hem op een klein voetstuk te zetten. Zo scoort Netflix al jaren met de serie Narcos en zijn er meerdere films over hem gemaakt.

Ook op culinair vlak dient Escobar voor geniale ingevingen. Het Australische pop-up restaurant Pablo’s Escoburgers scoort flink met de naam en ook hun type burgers vallen goed in de smaak. Zo presenteren ze burgers met flink wat wit ‘poeder’.

Pablo Escoburger

De gerechten zijn niet veel anders dan in iedere andere burgertent. Je krijgt je broodje met het bekende beleg en daarnaast patat, uienringen of een salade. Dit geldt echter niet voor de beruchte Patron. Kies je voor deze burger, dan krijg je een broodje met vlees, tomaat, sla, kaas, saus ennnnn… een lijntje cocaïne! Althans, daar moet het op lijken. In werkelijkheid gaat het hier om om een aantal gram knoflookpoeder. Maar ja, dat zeggen ze allemaal.

Lees ook: de lekkerste toppings voor jouw home-made pizza!

Om jou de volledige Escobar-ervaring te geven krijg je er ook nog een kleine accessoire bij. Naast de burger wordt ook een stapeltje neppe biljetten van in totaal 100 dollar geleverd, zoals op de foto hierboven goed te zien is.

Tekst gaat onder de foto verder.

hamburger-escobar-cocaine
Bron: Facebook ‘Pablo Escoburger’

Ophef

Aangezien het pop-up restaurant zich down under bevindt hebben de Colombianen er weinig last van. Maar toch is Pablo’s Escoburgers de Zuid-Amerikanen tegen het zere been. Op social media benadrukken zij het feit dat de drugsbaron schaamteloos wordt opgehemeld en dat dit snel moet stoppen. In een kort statement reageert mede-eigenaar Vaughn Marks op alle ophef. “We zijn erg trots op onze burgers, maar we begrijpen ook dat Pablo Escobar een vreselijke man was die het leven van duizenden Colombianen vernietigde.”

In Nederland is de kans niet groot dat er een soortgelijke tent komt, maar je kunt hier wél de sappigste burgers scoren! Zo laten we bij Vrijmibro zien wat de vijf beste hamburgertenten in Utrecht zijn en wat je er precies kunt bestellen.

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Bier

Tags: