whisky-middel-griep

De griepgolf bestrijden? Drink dan twee glazen whisky per dag!

De griepepidemie is weer in volle gang en dat betekent hoesten, proesten en heel veel uitzieken. Ieder normaal mens zou uit een reflex naar de aspirines, tissues en thee met honing grijpen. Maar wat blijkt nu, het kan ook op een veel lekkerdere manier! De wetenschap heeft uitgedokterd dat een glas whisky een uitstekend middel is om de griepgolf te bestrijden. Enige voorwaarde hiervoor is wel dat je het juiste recept gebruikt.

Whisky tegen de griep

Supercall meldt dat ‘Oregon’s Health & Science University’ een test heeft gedaan bij een aantal resusapen (die een soortgelijk immuunsysteem als mensen hebben) als het op griep en alcohol aankomt. Hierbij werden de apen in twee groepen verdeeld: één waarbij ze dagelijks een vaste hoeveelheid alcohol dronken en een groep die het moest doen met gesuikerd water. Veertien maanden lang werden ze geobserveerd en wat blijkt: de groep die wél alcohol dronk maakte sneller antistoffen voor de griep aan! En zo heb jij vanaf nu een geldige reden om jezelf iedere avond op een dure fles whisky te trakteren.

Recept ‘griep-whisky’

De vraag is alleen: hoe zorg jij ervoor dat jij met een glas whisky in de hand fatsoenlijk de jaarlijkse griepgolf te lijf gaat. Op de site van The Kitchn hebben ze een recept bedacht om met hulp van wat whisky niet ziek te worden. Ze noemen het ‘Bourbon Cough Syrup for Grownups’ en het ziet er lekkerder uit dan verwacht! Benieuwd hoe je dit maakt? Kijk dan hier naar de bereidingswijze en welke ingrediënten je nodig hebt!

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Bier

Tags: