online-tour-rijksmuseum

Zo heb jij een gratis online tour door het Rijksmuseum

Nu we met z’n allen binnen blijven, is het niet te doen om ergens heen te gaan. Maar er is toch een klein beetje goed nieuws voor degenen die graag cultuur snuiven. Vanaf je luie stoel kun je namelijk virtueel door het Rijksmuseum lopen.

Het grootste museum van Nederland blijft door de coronamaatregelen van het kabinet tot en met 1 juni dicht. Maar niet getreurd, want er is een manier om alsnog naar Rembrandt en Van Gogh te kijken. Sterker nog: er zijn meerdere wegen die, in dit geval, naar het museum leiden. Vrijmibro neemt ze met je door.

Online door het Rijksmuseum

Om jou niet in de kou te laten, biedt het Rijksmuseum zelf een online tour aan. Zo zie jij alle grote werken van dichtbij en krijg je ook nog eens een uitleg. Door op deze link te klikken beland je middenin een online rondleiding.

Hier blijft het echter niet bij, want op hun YouTube-kanaal vertellen kenners over het verhaal achter een paar beroemde werken. Dit allemaal met de hashtag #Rijksmuseumfromhome.

Kijken via Google

Dankzij Google Arts & Culture ‘loop’ jij op je dooie gemakkie door het museum. Via 30 verschillende locaties klik je op het Rijksmuseum alsof het Google Street View is. Het is niet zo mooi als de tour van het Rijks zelf, maar het geeft je wel de vrijheid om op je eigen tempo rond te kijken. Klik op deze link om een kijkje te nemen.

Toegegeven, het is niet hetzelfde als het echie, maar zo ben je toch even langs geweest.

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Nieuws

Tags: