geld-sparen-tips-vakantie

Geld sparen voor een reis naar Amerika doe je met deze makkelijke tips

Er zijn weinig dingen zo moeilijk als het (be)sparen van geld. Je wordt vaak verleidt om iets te kopen, waarvan achteraf blijkt dat je het niet nodig hebt. Daarnaast geven we ook steeds makkelijker geld uit. Door zaken als contactloos betalen en het gebrek aan tastbaar geld kopen we sneller en vaker spullen die klauwen met geld kosten. Niet erg handig als je wat centjes opzij wilt zetten voor iets leuks. Daarom geeft Vrijmibro enkele handige tips om voldoende geld te besparen voor die ene leuke reis of dat te gekke concert.

Maak doelen

Hoe snel klikte je wel niet toen je zag dat je geld kon besparen voor een reis naar Amerika? Dit zijn weliswaar tips die niet alleen daarvoor gelden, maar je snapt het punt. Alleen zeggen dat je geld weglegt is niet voldoende. Om jezelf die intrinsieke motivatie te geven, is het van groot belang om concrete doelen te stellen. Zo zeg je sneller nee tegen een nieuw paar schoenen of die vette hap op het station.

Bespaar op impulsaankopen

Journaliste Kristin Wong schreef in haar boek dat je heel simpel impulsaankopen kunt voorkomen. Zie je iets leuks in de winkel en moet je het gewoon hebben?! Dwing jezelf dan vijf of tien minuten te wachten en erover na te denken. In negen van de tien gevallen blijk je er toch geen zin in te hebben en geef je er alsnog geen geld aan uit.
Online geldt dit precies hetzelfde. Daar kun je uit verveling een nieuwe set kleren kopen. Door een paar minuutjes te wachten (een eeuwigheid op het wereldwijde web) laat je het vaak toch voor wat het is.

Leg kleine beetjes geld opzij

Dit kun je doen als jouw loonstrookje op de deurmat valt, of wanneer je jezelf ervan weerhoudt om iets niet te kopen. Zo beloon jij jezelf voor je acties en creëer je een potje, waarvan je later iets leuks kunt doen. Het geeft jezelf niet alleen een goed gevoel om een beloning te krijgen, maar het helpt enorm voor jouw doel om geld te besparen. Als je dit lang genoeg volhoudt, is het een kwestie van tijd voordat jij in het vliegtuig naar de States zit.

Heb tastbaar geld bij je

We hadden het er al in het begin over. Doordat je geen fysiek geld meer in je hand hebt, heb je minder gevoel bij jouw uitgaven. Je ziet immers niet letterlijk geld uit je handen verdwijnen. Pin daarom wekelijks een vast bedrag en probeer daarmee uit te komen. Door ook nog eens bij te houden waar je het aan uitgeeft, wordt je je veel bewuster van het geld dat je hebt.

Wees niet te hard voor jezelf

Deze laatste tip moet je nooit vergeten. Ga niet de hele avond in je kussen huilen als het een keertje niet lukt. Je moet jezelf ook wat ruimte geven om af en toe te falen. Een lastige onderneming als deze kan niet in één keer voor 100% perfect gaan. Zolang je dit op lange termijn volhoudt, zul je vanzelf zien dat je steeds meer geld bespaart en daarmee iets leuks kunt doen.

Op de valreep een bonustip: investeer NIET als een cowboy in bergen bitcoins! Als je er geen verstand van hebt, is het geen uitweg naar een snelle cashflow. Lees in de link hierboven daarom nogmaals om welke drie redenen bitcoins niet verstandig zijn.

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Nieuws

Tags: