Fotograaf laat zien hoe mooi (en eng) deze Georgische spookstad is

Er zijn weinig dingen die een mix van schoonheid en akeligheid in zich hebben. Een verlaten dorp is er één van. De ingevallen gebouwen, het gebrek aan inwoners en de natuur die vaak de controle overneemt, zorgen ervoor dat je je ogen uitkijkt. Ook al gaan je nekharen tegelijkertijd overeind staan, het heeft een rauw vertoon waar je geen genoeg van krijgt. Iemand die dit onderschrijft is fotograaf James Kerwin. Hij heeft er zijn passie van gemaakt om de wereld rond te reizen en verslag te doen van alle plaatsen die zijn uitgegroeid tot spooksteden.

Abchazië

Het Georgische Abchazië is één van deze gebieden. Het westelijke deel van Georgië is de afgelopen 25 jaar geterroriseerd door oorlog en vrijwel alle inwoners ontvluchtten het om de vrijheid op te zoeken. Vreselijk om te horen, maar voor James Kerwin fantastisch, aangezien hij de meest schitterende foto’s kon maken. Je hoeft er niet lang naar te zoeken, want hieronder vind jij de mooiste beelden van het verlaten Abchazië.

Een voormalig treinstation.

Voormalig restaurant van een park.

Durf jij over deze brug te lopen?

De treden van het oude overheidsgebouw.

Een verlaten hotel.

En de treden van datzelfde gebouw.

Meer foto’s kun je hier bekijken.

Een ander voorbeeld van een verlaten dorpje is het Chinese Houtouwan. Dat werd na bijna dertig jaar leegstand overwoekerd door onkruid en andere natuurverschijnselen. De bijna onwerkelijke drone-beelden zijn hier te bekijken.

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Nieuws

Tags: