verlaten-dorp-china-natuur

Verlaten dorpje in China is na dertig jaar overgenomen door de natuur

Ooit afgevraagd wat er precies ontstaat als we allemaal tegelijk afstand zouden doen van ons huis en naar een andere plek gaan? Nou, in China is iets soortgelijks gebeurd. Het kleine – voor Chinese begrippen – plaatsje Houtouwan is in de jaren ’90 gelaten voor wat het is en teruggegeven aan de natuur. Van het proces wat daar de afgelopen decennia heeft plaatsgevonden heeft Joe Nafis met een drone beelden vastgelegd en die zijn hieronder in volle glorie te zien. Voor een groot deel zijn de huizen nu begroeid met mos en soms herken je enkele gebouwen niet eens meer terug!

https://vimeo.com/218583202

Waarom de inwoners van Houtouwan opeens elders trokken is de vraag. Joe Nafis verklaarde in een interview met Lonely Planet dat het waarschijnlijk te maken heeft met de trek naar grotere steden. Her resultaat van de beelden die hij nu schoot had hij nooit kunnen indenken. “Het was op zijn zachtst gezegd vreemd. Het leek erop dat er nog ongeveer vijf mensen in het dorp woonden. Andere inwoners leken in het weekend een aantal winkels te openen voor toeristen. Wij waren er op een maandag en het was helemaal leeg! Wij waren de enige mensen die rondliepen en het was super stil.”

Voor meer beelden van drones kun je hier kijken naar al het moois wat Nieuw-Zeeland te bieden heeft.

Land van Ooit

Wie denkt dat dit enkel buiten de landsgrenzen gebeurt heeft het volledig mis. Vorig jaar konden we in Nederland ‘genieten’ van beelden die door een drone werden gemaakt van het Land van Ooit. Het pretpark moest in 2007 haar deuren sluiten, maar bij het maken van deze beelden bleek dat er in tien jaar tijd geen vinger naar het park in Drunen is uitgestoken. Dat leverde zowel bijzondere als bijna enge beelden op.

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Nieuws

Tags: