formule1-poule-tips

Met deze tips sta jij op pole position met het gratis ‘Formule 1 Fantasy’ spel!

Dit weekend is het eindelijk zover! Dan gaat de Formule 1 na een pauze van drie maanden in Australië weer van start. In Nederland tikt de Max Verstappen-koorts nieuwe records aan (want wordt hij in deze auto wél wereldkampioen?) en dus doen de gekste voorspellingen weer de ronde.

De echte kenner kijkt echter verder dan de prestaties van Max. Die laat zijn kunde toetsen aan de hand van spellen. En dan hebben we het vooral over het gratis spel F1 Fantasy. Om ervoor te zorgen dat jij in dat spel in de hoogste regionen eindigt, leggen wij jou uit hoe het werkt en krijg je ook nog eens enkele gratis tips!

Hoe werkt ‘F1 Fantasy’?

Het is heel simpel: in aanloop naar elke Grand Prix krijg je een budget van 100 miljoen dollar. Met dat geld ‘koop’ je vijf coureurs en een team waarvan jij verwacht dat ze het goed doen. Daarnaast heb je een ’turbo driver’, die dubbele punten oplevert. Let op: deze rijder mag niet meer waard zijn dan 19 miljoen dollar. Lewis Hamilton, Valtteri Bottas, Sebastian Vettel, Charles Leclerc en Max Verstappen zijn te duur.

Door het seizoen heen veranderen de waardes van de coureurs, waardoor jij potentieel veel geld aan iemand kunt verdienen! Je hebt tot de eerste kwalificatieronde de tijd om je ploeg aan te passen zoals jij dat wilt.

Om jezelf niet vast te binden aan één team, heb je de optie om drie verschillende teams samen te stellen. Spreid dus je win kansen!

Tips ‘Formule 1 Fantasy’

Nu we weten hoe het Fantasy-spel van de Formule 1 werkt, leggen wij jou de beste tips voor. Zo blijf jij gegarandeerd jouw vrienden voor op de grid!

Kies altijd Daniil Kvyat!

De comeback-kid van de koningsklasse is de goedkoopste rijder en rijdt niet in de slechtste auto. Dan is het een snel uitgemaakte zaak, toch? Laat deze Rus het veld goed verrassen!

Vermijd brokkenpiloten

Dit betekent dat Romain Grosjean niet in jouw lijstje voorkomt. De Fransman mag dan wel een kookboek hebben geschreven, maar op de baan rijdt hij alles in de soep. Om wat zekerheid in te bouwen is het verstandig om voor rijders als Kimi Räikkönen en Nico Hülkenberg te kiezen.

Wacht nog even met Hamilton

Ken je de beruchte ‘party modus’ van de Mercedes auto’s? Nou, die drukt Lewis Hamilton in de vrije maanden iets te vaak in. Door al het gefeest duurt het vaak een aantal races voordat hij zijn topvorm aantikt. Tot die tijd ben je beter af met Sebastian Vettel in je ploeg.

Kies een topteam

Dit is het geheim om bij Formule 1 Fantasy veel punten te scoren! Met een team verdien je namelijk punten voor beide coureurs die in dat team zitten. Het is verstandig om je rijders om Ferrari of Mercedes heen te bouwen, want zij zullen waarschijnlijk de meeste punten binnenharken.

 

Bron beeld: Instagram Red Bull Racing

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Sport

Tags: