red-bull-max-verstappen-rb15

Wordt Max Verstappen met deze gruwelijke nieuwe Red Bull eindelijk wereldkampioen?

Hij is er! Max Verstappen en Pierre Gasly zullen het komende Formule 1-seizoen rondrijden in een spiksplinternieuwe Red Bull. De RB15 heeft qua kleur een kleine metamorfose ondergaan. Waren de voornaamste kleuren lange tijd blauw, wit en tinten rood en goud, nu is het volledig rood en donkerblauw. Hoewel het er spectaculair uitziet, is er maar één vraag die op onze lippen brandt: wordt Max in deze auto wereldkampioen?

Introductie ‘RB15’

Vorige week kregen we alleen nog een silhouette…

En nu krijgen we het echte werk!

Max wereldkampioen?

Maar de grote vraag is natuurlijk: maakt Max Verstappen in de RB15 nu wél kans op de wereldtitel? De nieuwe Honda motor moet nog de wintertests ondergaan, maar Mad Max blijft er zelf vooralsnog nuchter onder. “Je bent in de Formule 1 heel erg afhankelijk van je materiaal. Het is dus afwachten hoe de auto en motor presteren. Tot aan de eerste Grand Prix, in Australië, kan je geen doelen stellen, je bent eigenlijk nog een beetje blind.”

Als Max de lijn van de afgelopen jaren doortrekt, lijkt het erop dat de aansluiting met de wereldtop erg dichtbij is. Ondanks een matige eerste seizoenshelft legde de Limburger beslag op twee overwinningen (Oostenrijk en wederom Mexico), waardoor hij bijna in de top drie van het eindklassement finishte.

Nieuwe Formule 1 seizoen

Het is nog een aantal dagen aftellen totdat het nieuwste seizoen van de Formule 1 van start gaat. Op 17 maart wordt de eerste race van het jaar traditiegetrouw in Australië gereden. Een dag daarvoor is – net zoals de race – vroeg in de ochtend de kwalificatie. Dan wordt direct duidelijk of Max zich dit keer wél kan meten met Sebastian Vettel en Lewis Hamilton.

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Sport

Tags: