http://vrijmibro.nl/wp-content/uploads/2018/05/movie-night-couple.jpg

De beste films die je met je vriendin kunt kijken op date night!

We weten allemaal hoe lastig het kan zijn om de perfecte film te zoeken die je met je vriendin kunt kijken. Aan de ene kant heb je de gewelddadige actiefilms die je graag wilt zien, aan de andere kant de zoetsappige romantische komedies waar je niet op zit te wachten. Maar er bestaan zowaar films die worden bestempeld als rom-coms, maar waarbij het glazuur niet automatisch van je tanden springt. Ook de kwaliteit liegt er niet om, want zowel de acteurs (en actrices) als de films zelf hebben aardig wat prijzen op hun palmares staan. Hierdoor kun je èn een hele leuke film kijken èn je wint punten bij je vriendin omdat je rom-coms wilt kijken. Winning!

500 days of Summer

Een film over Tom (Joseph-Gordon Levitt) die plotseling verliefd wordt op Summer (Zooey Deschanel) en de 500 dagen die volgen vanaf het moment dat hij verliefd op haar wordt. Het zou alle ingrediënten moeten hebben voor een typische rom-com maar het gaat compleet de andere kant op wat het een unieke filmervaring maakt. Naast het mega sterke script maakt de fantastische regie en vette soundtrack dit een film die je gezien moet hebben. Joseph-Gordon Levitt en Zooey Deschanel zijn fenomenaal in deze film en de dialoog is realistisch en herkenbaar voor ieder koppel.

About Time

Een ontzettend onschuldige film over Tim (Domhnall Gleeson) die op zijn 21e verjaardag achter een familiegeheim komt. De mannen in zijn familie kunnen namelijk tijdreizen. Het gaat om de manieren waarop zijn vader hem leert hoe je het beste iets van je leven kunt maken en hoe hij moeilijke keuzes maakt. Klinkt zoetsappig – en dat is het misschien ook wel een beetje – maar de film is geen moment saai. En wees nou eerlijk: iedereen droomt er wel eens van om terug in de tijd te kunnen om een ongemakkelijk moment te vermijden. Het is gevoelig, ja, maar op alle juiste manieren. Het script is fantastisch, de soundtracks zijn geweldig en About Time heeft een zowel emotionele als inspirerende boodschap.

Mr. & Mrs. Smith

De film waarbij de term Brangelina officieel gebruikt kon worden. Op de set van Mr. & Mrs. Smith vielen Brad Pitt en Angelina Jolie als een blok voor elkaar. En oké, het is misschien geen romantische komedie, maar als je vriendin naar Brad Pitt mag kijken en jij naar mevrouw Jolie, dan klaagt er niemand, toch? De film gaat over een koppel wat zich naar de buitenwereld voordoet als een doodnormaal stel, maar ondertussen professionele huurmoordenaars zijn. Allemaal tot je dienst, totdat ze elkaars doelwit worden. En dan begint de actie pas echt!

 

Two Night Stand

Een ontzettend progressieve maar vooral ook grappige rom-com. De film vertel het verhaal van Megan (Analeigh Tipton) die al heel lang single is en door haar huisgenote wordt ‘gedwongen’ een dating-site te proberen voor een snelle hook-up. Na wat protest komt ze uit bij Alec (Miles Teller), die een goede kandidaat blijkt te zijn. Na er een nachtje te hebben geslapen komt ze erachter dat hij helemaal niet de romantische welbespraakte jongen is waar ze over las op zijn datingprofiel. Wanneer ze naar huis wil gaan komt ze erachter dat een gigantische grote sneeuwstorm de deur heeft vastgevroren en ze dus helemaal niet weg kan. Ze is gedwongen een dagje extra bij Alec te blijven, met alle gevolgen van dien. Two Night Stand is lekker simpel en de regie snel en interessant. Daarnaast heeft Miles Teller ook komisch bloed door zijn aderen stromen, dus lachsalvo’s gegarandeerd.

Stuck In Love

Oké dit is een beetje een gevalletje New Girl, waarbij de titel het doet lijken alsof het je reinste chick flick is, maar dat niet per se hoeft te zijn. En oké, de film gaat over liefdes, maar is niet zo zoetsappig als doet vermoeden. De film gaat over een familie waarvan de ouders zijn gescheiden. Vader Bill (Greg Kinnear) is een bekende schrijver die zijn kinderen ook de kunst van de literatuur wil aanleren als deel van de opvoeding. Alle personages hebben een eigen tijdlijn lopen door de film, wat een geweldige verhaallijn oplevert. De film is bijzonder ruw. Sommige dingen kunnen in het leven nu eenmaal gruwelijk fout gaan en deze film laat je dat ook gewoon zien. Het is een fantastisch geschreven film die, in het jaar van release, behoorlijk in de prijzen is gevallen.

Zit je hier helemaal niet op te wachten en heb je gewoon een vriendin die niet vies is van wat ruwe actie? Daar hebben we ook een lijst van de bruutste actiefilms voor je!

Door: Jasper van Leeuwen

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Films & Series

Tags: