grid-girls-monaco-f1

Wél ‘grid girls’ in GP Monaco: ‘ze zullen erbij zijn en ze zullen mooi zijn!’

De Formule 1 mag dit jaar voor veel ophef hebben gezorgd door de grid girls (aka pitspoezen) af te schaffen, maar dat betekent niet dat alle landen waar geracet wordt zich er ook bij neerleggen. Vanuit Rusland en Monaco hebben mensen aangekondigd om ‘gewoon’ grid girls op de baan toe te laten. “Ze zullen erbij zijn en ze zullen mooi zijn!”

Grid girls Monaco

Michel Boeri, voorzitter van de Monagaskische automobielclub, heeft zich tegenover Nice Matin in klare taal uitgesproken over het fenomeen grid girls. Wat hem betreft zijn de dames met 100% zekerheid in het prinsendom terug te vinden. “Monaco zonder vrouwelijk schoon, dat gaat er bij ons niet in. Wij eisen als organisatoren van het evenement een goede uitstraling en vrouwelijk schoon zorgt daarvoor. Ze zullen dit keer geen startnummers vasthouden, maar zullen net als altijd de race vertegenwoordigen.” […] “De meisjes zullen erbij zijn, ze zullen mooi zijn en ze zullen alle aandacht van de camera’s opeisen,” voegt Boeri eraan toe.

Het besluit wat commercieel directeur van FIA Sean Bratches begin februari nam had vooral te maken met de vrouwenrechten. “Wij zijn van mening dat het ongepast is en niets toevoegt voor de Formule 1-fans over de hele wereld.”
De potentiële imagoschade die het de Formule 1 oplevert vindt Michel Boeri grote nonsens. “Onze dames worden opgeleid tot model of volgen een communicatie-opleiding. Hun aanwezigheid in Monaco is onderdeel van hun training en ze krijgen er ook gewoon voor betaald.”

Discussie grid girls

Vanuit alle hoeken en gaten hadden mensen in de Formule 1-wereld een mening over dit ingrijpende besluit. Zo betreurde Bernie Ecclestone de afschaffing “ten zeerste” en noemde Niki Lauda het “een beslissing tegen de vrouwen.” Ook in Nederland waren er de nodige reacties. Zo sprak Tom Coronel er schande van en vond Rob van Gameren er ook het zijne van: “als je bijvoorbeeld op Zandvoort bent en je ziet dat clubje gridgirls voorbijkomen, dan kijk je toch!”

Alle reacties op het afschaffen van de grid girls zijn hier te lezen.

Bron beeld: ANP

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Sport

Tags: