duurste-wereldsteden-2018

Dit zijn anno 2018 de duurste wereldsteden om in te leven

Het zal niet als een verrassing komen, maar het wordt steeds duurder om in een grote stad te wonen. De huizenprijzen zijn niet meer te overzien en ook voor de dagelijkse boodschappen heb je al gauw een gevulde portemonnee nodig. Maar, schrik niet, het kan nóg erger dan Amsterdam en Utrecht. Wereldwijd heeft de Economist Intelligence Unit een rapport opgesteld waaruit de duurste wereldsteden naar voren komen. Daarbij werden de prijzen van meer dan 150 verschillende producten vergeleken, zoals benzine, brood, sigaretten en alcohol. De top vijf zal niet als een grote verrassing komen. De Europese steden nemen prominente plekken in en het leven in Azië wordt er ook al niet goedkoper op. Hieronder zijn de duurste wereldsteden onder elkaar te zien.

Duurste steden ter wereld

5. Oslo, Noorwegen

duurste-steden-wereld-2018-oslo

4. Hong Kong, Hong Kong

Hong-Kong-duurste-steden

3. Zürich, Zwitserland

duurste-steden-wereld-2018-zurich

2. Parijs, Frankrijk

duurste-steden-wereld-2018-parijs

1. Singapore, Singapore

Singapore-duurste-steden-wereld

Goedkoopste steden

Dit onderzoek laat niet alleen zien waar je krom moet liggen om een beetje normaal te kunnen leven, maar toont ook steden waarbij je nauwelijks geld hoeft te spenderen om er als een vorst te leven. De vraag is alleen of je er ook graag wilt wonen. Deze vijf steden mogen dan wel het goedkoopst zijn, ze gaan vaak gebukt onder oorlog, of regimes die in het Westen afgekeurd worden.

1. Damascus, Syrië
2. Caracas, Venezuela
3. Almaty, Kazachstan
4. Lagos, Nigeria
5. Bangalore, India

Dit mogen dan misschien geen aanraders zijn om deze zomer naartoe op vakantie te gaan, maar niet getreurd: Vrijmibro heeft de ideale roadtrip door Zuid-Europa voor jou samengesteld. Een reis langs allerlei steden in Italië, Spanje en Portugal die niet alleen bekend staan om een goed uitgaansleven, maar ook cultureel veel bieden. Tijd dus om je vrienden bij elkaar te rapen en deze reis voor te stellen!

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Nieuws

Tags:

One comment

Comments are closed.