Hong-Kong-duurste-steden

In deze duurste steden ter wereld wil je niet (of juist wel) wonen

Het is waar iedereen wel eens over heeft gedagdroomd en gefantaseerd. Hoe zou het toch zijn om in het buitenland te wonen. De Nederlandse sleur laat je achter je en je trekt erop uit. Sommigen kiezen hiervoor om de wereld te verkennen, anderen om er carrière te maken. Maar als je dan de grote sprong waagt is het wel lekker om te weten waar je naartoe wilt. Kies je voor een mooi land, kans op een goede toekomst of wil je goedkoper leven dan in Nederland?

Mocht dat laatste het geval zijn, dan is het goed om naar het volgende lijstje te kijken. Mercher heeft namelijk een lijst gepubliceerd van de duurste steden ter wereld om te leven. Meer dan 400 steden zijn hierin opgenomen en verrassing: Amsterdam komt er niet in voor. Althans, niet in de top vijf van duurste plekken in west Europa, laat staan van de hele wereld. Benieuwd in welke plaatsen je wel over een bolle portemonnee moet beschikken. De top vijf staat hier op een rijtje.

5: Singapore

Singapore-duurste-steden-wereld

Zürich, Zwitserland

Zurich-duurste-steden-wereld

Tokio, Japan

Tokio-duurste-steden-wereld

Hong Kong

Hong-Kong-duurste-steden

Luanda, Angola

Luanda-Angola-duurste-steden

Voordat iedereen met gefronste wenkbrauwen zich afvraagt waarom een Afrikaanse stad duurder is dan wereldsteden als Singapore en Hong Kong, hier een kleine uitleg. Luanda is een zeer ontwikkelde stad, maar is ook extreem onveilig. Daarom lopen de kosten voor zowel het dagelijks leven als je eigen veiligheid gierend uit de klauwen. En zo hebben we toch nog een logische nummer één.

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Nieuws

Tags: