steven-berghuis-ajax-feyenoord

Deze Ajax-miskopen waren allemaal goedkoper dan Steven Berghuis

Giga-ophef in Rotterdam en Amsterdam! Steven Berghuis tekent na een lange soap officieel voor Ajax. De Amsterdammers betalen, volgens VI, 4 miljoen euro plus anderhalf miljoen aan eventuele bonussen. Feyenoord-aanhang boos, Ajacieden met gemengde gevoelens.

Wat vooral steekt in Rotterdam is het lage bedrag van 4 miljoen euro. Voor de beste speler van de Eredivisie is dat een absoluut schijntje en vele Ajax-miskopen zijn voor meer geld gekocht. Wie dat zijn? We dachten dat je het nooit zou vragen. Eerder verscheen hier al een artikel met de grootste Ajax-miskopen, maar dit keer focussen we ons op de spelers die duurder waren dan Steven Berghuis en allemaal flopten bij Ajax. Tijd voor vijf voorbeelden!

Dure miskopen Ajax

Miralem Sulejmani (16,25 miljoen euro)
Het verhaal is bekend. De Serviër vertrok op jonge leeftijd van Heerenveen naar Ajax, werd op afstand de duurste speler van de club ooit en faalde spectaculair. Na vijf lange jaren vertrok hij en bleek de 16,25 miljoen euro voor niks.

Lisandro Magallán (9 miljoen euro)
De Argentijn – geloof het of niet – staat nog altijd onder contract bij Ajax! Is hij na twee jaar een succes? Absoluut niet. Hij is niet voor niets al twee keer verhuurd en de keren dat hij wel voor de Amsterdammers speelde, was het vaak niet veel soeps.

Hassane Bandé (8,25 miljoen euro)
Wie? Precies, daar ga je al. De vleugelspeler van Burkina Faso liep helaas al vroeg een zware blessure op, maar daarna kwam het niet meer goed. Ook verhuren aan FC Thun en NK Istra hielpen niet. Hij staat nog onder contract bij Ajax, maar iedereen gaat ervan uit dat de dure jongeling niet meer zal slagen.

Albert Luque (8 miljoen euro)
Moest in 2007 de opvolger van Wesley Sneijder worden, maar het is te hopen dat Steven Berghuis een betere aanvaller blijkt. Presteren deed de Spanjaard nooit en zij salaris rees ook de pan uit. De linksbuiten slaagde nooit en stopte een paar jaar later met voetballen.

Darío Cvitanich (7 miljoen euro)
Nog een Argentijn, maar het verschil met Magallán is dat Cvitanich wel goed begon. Paar hattricks tegen kleinere clubs, al liep het daarna een stuk minder soepel. Later maakte hij wel zijn goaltjes bij OGC Nice, maar daar bleef het ook bij.

Berghuis en Feyenoord – Ajax

Het is de vraag of Steven Berghuis bij Ajax volledig tot zijn recht komt, maar één ding is zeker: 19 december wordt een pikante datum voor hem. Dat is namelijk niet alleen zijn verjaardag, maar dan is ook Feyenoord – Ajax. In De Kuip. Het is dus afwachten of hij een hartelijk ontvangst krijgt.


Bron beeld: YouTube ESPN

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Sport

Tags: