opera-wodka-meesmokkelen

Britse opera grijpt in: waterflesjes (met wodka en gin) worden afgepakt

Er worden drastische maatregelen getroffen bij het English National Opera. Bezoekers slagen er namelijk steeds vaker in om sterkedrank het gebouw in te smokkelen. Daarom kiest de organisatie er nu voor om alle waterflesjes van tevoren in beslag te nemen en leeg te gooien. Het zijn praktijken die we op vliegvelden gewend zijn.

Gin en wodka

Mensen die een bezoekje brengen aan één van de grootste operagebouwen van Engeland smokkelen dus steeds vaker drank mee naar binnen, maar waarom toch? Je zou denken dat dit wordt gedaan door mensen die niet van opera houden en hun avond willen opfleuren, maar niks is minder waar.

De alcoholprijzen binnen de English National Opera zijn zó hoog dat bezoekers het heft in eigen hand nemen. De toegangsprijzen zijn weliswaar aantrekkelijk voor alle bevolkingslagen (dertien euro), maar dat geldt niet voor een drankje. Wie kiest voor een glaasje vrolijkheid moet al gauw tien euro op tafel leggen.

Ophef

Het bericht dat er waterflesjes – gevuld met gin en wodka – in beslag worden genomen, zorgt in Engeland voor veel ophef. Zo worden deze toestanden vergeleken met controles op vliegvelden. Maar dat is niet het enige, want er wordt ook schande gesproken van het feit dat er sterkedrank naar binnen wordt gesmokkeld. Meer dan eens vind je op Twitter opmerkingen dat de beleving voor anderen wordt verpest als je in het publiek je wodka naar binnen giet.

Het is niet voor het eerst dat Britten van een klein (of groot) slokje drank houden. Zo werd deze toerist wereldnieuws, nadat hij in Griekenland in één minuut 30 shotjes sambuca naar binnen werkte. Hoe hij dat voor elkaar kreeg zie je hier.
Bron: hln.be

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Bier

Tags: