beste-sportdocumentaires-netflix

Geen zin om te sporten? Check dan deze ‘beste’ sportdocumentaires!

Is jouw favoriete sport bankhangen en van tv-kanaal switchen? Dan hebben we goed nieuws, want dit zijn volgens Vrijmibro de beste recente sportdocumentaires!

Beste Sportdocumentaires

‘Free Solo’ (2018)

De meesten krijgen al hoogtevrees al ze het woord bergbeklimmen horen, maar dit gaat nog drie stappen verder Hier kijk je mee met Alex Honnold, die maar één droom heeft: het beklimmen van de beroemdste rotswand van de wereld, de 1 kilometer hoge El Capitan in Yosemite National Park. Er is echter een catch, want we zien hier hoe hij dit zonder touw probeert te doen.

‘Voetbal Is Oorlog’ (2018)

In het kleine Groesbeek droomt Achilles ’29 al jaren van het betaalde voetbal. Doordat de KNVB amateurclubs wil laten meedoen in de Jupiler League, krijgen ze nu de unieke kans om zich drie jaar lang te bewijzen. In het derde en laatste jaar moeten ze voor lijfsbehoud strijden, anders komt er een eind aan deze droom. Hans Heijnen volgt de club het hele seizoen lang en mag overal meekijken. Het levert een fantastisch werk op van een club die volledig in de stress zit, vol hilarische een unieke beelden!

https://www.youtube.com/watch?v=QFYMgYbQXl4

‘Sunderland ‘Till I Die’ (2018)

Vraag aan Nederlanders wat hun favoriete club is en je zal waarschijnlijk niet de naam Sunderland horen vallen. De Netflix-docu Sunderland ‘Till I Die brengt daar echter verandering in. In acht afleveringen sleept de Netflix-docu je mee in het seizoen 2017/2018, waarin de club haar rentree probeert te maken in de Premier League. We weten spijtig genoeg hoe het is afgelopen en dat maakt de emotie en de passie van de fans en de spelers alleen maar intenser.

‘Senna’ (2010)

Misschien wel de grootste Formule 1-coureur aller tijden en zeker de meest geliefde van het stel. Van begin tot eind laat deze sportdocumentaire zien hoe Brazilië meeleeft met Ayrton Senna, hoe hij achter de schermen in de F1 is en hoe op dat ene moment in San Marino werd gereageerd in binnen- en buitenland.

‘Red Army’ (2014)

Tegenwoordig beschouwen we sport als de belangrijkste bijzaak, maar in de tijd van de Koude Oorlog was het in de Sovjet-Unie nog veel meer dan dat. Het ijshockeyteam van de jaren ’70 en ’80, met aanvoerder Slava Fetisov veelal aan het woord, vertelt wat de gigantische belangen destijds waren.

Ben jij iemand die liever naar films kijkt en in het bijzonder naar harde actie? Dan hebben we goed nieuws, want de eerste trailer van John Wick 3 is onlangs verschenen. Die bekijk je natuurlijk hier.

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Bier

Tags: