John-Wick-2017

Deze 7 films uit 2017 moet je op de valreep nog zien!

Het jaar is nog niet voorbij, dat weten we. Toch vonden we het tijd voor een lijstje met enkele vermakelijke films uit 2017. Dit zijn geen films die per se Oscars winnen, maar wel garant staan voor een avond vol spektakel en plezier. Om maar alvast iedereen teleur, of gerust, te stellen: de nieuwste Star Wars-film (The Last Jedi) staat nog niet in deze lijst, die was een beetje te makkelijk om te plaatsen. Ga die nog maar snel kijken in de bioscoop!

Beste (actie) films 2017

1. Baby Driver

We beginnen gelijk goed met dit meesterwerk, gecreëerd door Edgar Wright. De jonge regisseur begint steeds meer populariteit te vergaren en dat is volkomen terecht. Baby Driver biedt uitstekend acteerwerk en een goede verhaallijn. Er zijn echter wel meer films die dat bieden. Baby Driver is uniek in de zin dat alles wat gebeurt op de maat van de muziek gebeurt. Daar komt ook nog eens bij dat alles wat gezegd of gedaan wordt belangrijk is verderop in de film. Zoals Kevin Spacey zegt in de film: “That’s my baby.” 

2. Logan

Kom op! Als je deze niet verwachtte, dan heb je dit jaar wel een beetje onder een steen geleefd. Het slotstuk van de grootste badass in de geschiedenis van superhelden. De laatste film waarin Hugh Jackman de rol van de Wolverine vertolkt en wat doet hij dat weer meesterlijk. Er wordt niet alleen actie geboden, maar ook wat emotionele momenten waarbij menig fan een traantje weg pinkt.

3. John Wick 2

Natuurlijk staat de tweede film over “Baba Yaga” in deze lijst. Keanu Reeves laat weer eens zien waarom hij perfect is voor deze rol. Zijn emotieloze stem en lichaamshouding zorgen voor de ideale uitstraling die dit karakter nodig heeft. De actie wordt goed afgewisseld met enkele serieuze momenten die goed aansluiten bij de rest van de wereld en het verhaal. De film is uitstekend getemporiseerd, wat ertoe leidt dat je met veel plezier op de bank blijft zitten.

4. Trainspotting 2

Weer een sequel in dit rijtje, gaan ze dan daadwerkelijk een keer goed worden? De eerste Trainspotting was een echte cultklassieker en heeft veel positieve reacties gehad. Het tweede deel is wat minder, maar als je de eerste film hebt gezien, dan is deze gewoon verplicht. Zeker als je benieuwd bent naar hoe Mark Renton, Sick Boy, Spud en Begbie terecht zijn gekomen. Het geeft een zekere voldoening.

5. The Disaster Artist

Van een cultklassieker naar een film over een cultklassieker. Voor iedereen die The Room heeft gezien, mijn medeleven voor het uitzitten van die hel. Als je nou geïnteresseerd bent in hoe dat meesterwerk tot stand is gekomen, dan moet je zeker The Disaster Artist kijken. De film laat een kant van het verhaal zien die de meeste mensen nog niet kenden. James Franco schittert in deze film waarin hij de rol van visionair Tommy Wiseau vertolkt.

6. Wonder Woman

Stop met je hoofd te schudden, deze film staat hier 100% terecht tussen. Het heeft even geduurd, maar eindelijk is er een goede vrouwelijke superheldenfilm. Je zou verwachten dat het nooit meer zou gebeuren. Het verhaal is goed opgebouwd en er zitten een paar interessante twists in, wat de film spannend en fris houdt. Het acteerwerk van Gal Gadot is uitstekend in samenwerking met Chris Pine. En, extra voordeeltje, deze kan je gewoon kijken samen met je vriendin/scharrel/vrouw, die waarschijnlijk liever hier naar kijkt dan het geweld van John Wick.

7. Kingsman: The Golden Circle

Minder leuk dan het eerste deel, maar zeker het kijken waard. Alles in de film is nog steeds flink over the top en dat is bevorderlijk voor het kijken naar de film. Verder biedt het namelijk niet veel nieuws aan. Het dipje ongeveer halverwege de film helpt ook niet mee. Desondanks is het puur vermaak waar je naar kijkt en zal je aan het eind van de film ook zeker met een grote grijns op je gezicht voor de tv zitten.

Eervolle vermeldingen:
The Shape of Water, It, Darkest Hour, Blade Runner 2049, Guardians of the Galaxy 2, Phantom Thread, Mudbound, Only the Brave, Dunkirk, Get Out.

Door: Roland Janssen

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Films & Series

Tags:

One comment

Comments are closed.