House-cards-wodka-gestolen

Beelden: Deense dief steelt peperdure ‘House of Cards-wodka’

Het is de nachtmerrie van iedere wodka-connaisseur. In de Deense hoofdstad Kopenhagen heeft afgelopen dinsdag een dief buit gemaakt van één van de duurste wodka’s ter wereld. Geproduceerd door het Letse Dartz en – tot voor kort dus – in handen van liefhebber en verzamelaar Brian Ingberg. Met een geschatte waarde van maar liefst 1,3 miljoen dollar kun je rustig stellen dat je van iedere slok van deze sterkedrank extra veel moet genieten. Doordat in de fles drie kilo goud en drie kilo zilver is verwerkt, én het over een leren band uit een Monte Carlo rally wagen uit 1912 beschikt, wordt de torenhoge prijs van deze fles snel duidelijk.

En nu is-ie weg, gestolen. Doodzonde! Toch is nog niet alle hoop verloren, want verschillende media hebben de beveiligingsbeelden van het Café van Ingberg, Café 33, overgenomen. Alles moet immers in werking worden gesteld om deze man te pakken te krijgen.

https://www.youtube.com/watch?v=MvpKrxjjhvQ

Brian Ingberg

‘Ik heb het van Rusland geleend van de zogenaamde Dartz Factory, die ’s werelds duurste auto’s en wodka’s maken. Hij staat een halfjaar in mijn collectie, maar nu niet meer’, aldus een verbitterde Brian Ingberg, eigenaar van Café 33. ‘Natuurlijk ben ik erg boos. Deze fles was voor mij de kers op de taart. Van de 1200 flessen die ik bezit, was dit een erg speciale.’

House of Cards

Liefhebbers van de sterkedrank én van series hebben deze wodka eenmaal – al dan niet bewust – op hun netvlies zien verschijnen. In het derde seizoen van House of Cards is een kort fragment te zien waarin de fles kort in beeld wordt gebracht. Zo wordt de bijnaam van de ‘House of Cards-wodka’ alle eer toegedaan.

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Bier

Tags: