abysse-champagne-koelen-zee

Deze Abysse Champagne wordt speciaal gerijpt in de Atlantische Oceaan!

We hoeven jullie niet uit te leggen wat je moet doen om de smaak van een fles champagne maximaal naar voren te brengen. Kwestie van bewaren op een donkere plaats waar het heel erg koel is. Negen van de tien keer spreken we dan over een ijskast of een kelder waar de temperatuur van nature laag is, maar soms kom je die ene keer tegen waarbij mensen volledig over de top gaan om die fles maar gekoeld te krijgen. En die ene keer hebben we gevonden, en hoe!

Abysse Champagne

Deze Abysse Champagne is op onnavolgbare wijze gerijpt. Eerst rust de champagne vier jaar in de kelders van M. Hostomme (een bedrijfje in het plaatsje Chouilly, net onder Reims) en daarna verblijft het nog eens twaalf maanden in een plek waar het aardedonker is, de temperatuur dertien graden onder nul is en de druk hoog is: de Atlantische Oceaan. Op 60 meter diepte worden de flessen voor de kust van Bretagne, bij het eiland Ousseant, naar beneden gebracht. De naam Abysse is dus volledig terecht.

Lees ook: In Melbourne is een ‘hondvriendelijke’ whiskybar

Foto’s van zowel de Abysse Champagne als het bewaringsproces zijn hieronder te zien.
Bron Beeld: Van Steenderen Wines

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Bier

Tags: