Maandag-werk-koffie

Koffiepraat #6: wat is er dit weekend gebeurd?

Het is maandag, voor velen de meest verschrikkelijke dag van de week. Heb je net alweer een legendarisch weekend erop zitten, is het opeens tijd voor het echte leven. Je sjouwt jezelf uit bed, trekt een pak aan en gaat op reis naar je werk. Daar probeer je de dag met een goede sloot koffie nog een boost te geven. Maar dan komt het. De chit-chat met je collega’s zit erop en het is tijd voor de actualiteit. Of beter gezegd: wat is er dit weekend allemaal gebeurd. Om te voorkomen dat je straks met een mond vol tanden staat (of om je baas met vernieuwde kennis af te troeven) is het tijd om in een notendop het belangrijkste nieuws van het weekend door te nemen.

De dag van Bauke

Dertig kilometer voor de finish reed hij weg uit de kopgroep en soleerde hij naar de finish. Bauke Mollema won nog nooit een etappe in de Tour de France, maar kon nu de smaak van de overwinning proeven. In de Ronde van Frankrijk werd hij al eerder de held van Nederland tijdens de Tour in 2013 van Bau en Lau (Laurens Ten Dam). Toen greep hij net naast het podium, maar nu heeft hij een mooie prijs te pakken.

Max pakt weer punten

Eindelijk reed Max Verstappen weer een race in de Formule 1 uit en direct pakte hij de vierde plaats. Lange tijd reed de Nederlander op de vijfde stek, totdat Sebastian Vettel problemen kreeg met zijn banden en ver terugviel. De race werd gewonnen door Lewis Hamilton, voor Valtteri Bottas en Kimi Räikkönen.

Federer schrijft opnieuw geschiedenis

Hij had al het record van de meeste grandslamtitels aller tijden, maar nu heeft Roger Federer ook de meeste zeges op Wimbledon ooit. In de finale maakte de Zwitser korte metten met de Kroaat Maren Cilic (6-3, 6-1, 6-4). Met acht titels op het Engelse gras is hij nu echt een legende.
Bij de vrouwen wist de Spaanse Garbine Muguruza te winnen. Zij versloeg Venus Williams met 7-5 en 6-0.

Vrouwen winnen op WEURO

Een betere start konden de Oranjeleeuwinnen zich niet wensen. In een uitverkochte Galgenwaard in Utrecht werd er van Noorwegen gewonnen, 1-0. Doelpuntenmaker was rechtsbuiten Shanice van de Sanden, die ook geldt als één van de sterspelers van het Nederlands Elftal. De treffer is hieronder te zien.

Eindelijk weer Game of Thrones

Is er ook nog nieuws wat niet met sport te maken heeft? Jazeker, want na lang wachten is het nieuwe seizoen van Game of Thrones weer van start gegaan. Op HBO was de eerste aflevering van het zevende en laatste seizoen te zien. Lange tijd werden fans al lekker gemaakt met nieuwe details over de hitserie, maar gisterenavond was het eindelijk zover. Vrijmibro zal niks verklappen, daarover moet je het maar met collega’s bij het koffiezetapparaat hebben.

Lees ook: Koffiepraat #5

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Nieuws

Tags: