Maandag-werk-koffie

Koffiepraat #5: wat is er dit weekend gebeurd?

Het is maandag, voor velen de meest verschrikkelijke dag van de week. Heb je net alweer een legendarisch weekend erop zitten, is het opeens tijd voor het echte leven. Je sjouwt jezelf uit bed, trekt een pak aan en gaat op reis naar je werk. Daar probeer je de dag met een goede sloot koffie nog een boost te geven. Maar dan komt het. De chit-chat met je collega’s zit erop en het is tijd voor de actualiteit. Of beter gezegd: wat is er dit weekend allemaal gebeurd. Om te voorkomen dat je straks met een mond vol tanden staat (of om je baas met vernieuwde kennis af te troeven) is het tijd om in een notendop het belangrijkste nieuws van het weekend door te nemen.

Hamburg werd ‘klein Aleppo’

Het werd aangekondigd als vreedzame protesten, maar de straten van Hamburg waren aan het eind van de bijeenkomst van de G20-top compleet verwoest. Linkse ‘protesteerders’ wilden aandacht voor hun strijd tegen het kapitalisme, maar daar was niks van te zien. De beelden hieronder zeggen genoeg…

Stay strong Appie!

Afschuwelijke beelden in Oostenrijk tijdens het oefenduel tussen Ajax en Werder Bremen. Halverwege de tweede helft zakte de 20-jarige Abdelhak ‘Appie’ Nouri in elkaar en werd hij tien minuten lang gereanimeerd. Later, in het ziekenhuis, bleek dat hij last had van hartritmestoornissen. Momenteel wordt Nouri kunstmatig in coma gehouden.

Weer geen punten voor Max

Precies één bocht kon Max Verstappen over het circuit van Oostenrijk rijden. Na een slechte start zorgde een touché met Fernando Alonso (veroorzaakt door Daniil Kvyat) ervoor dat het weekend van Verstappen erop zat. Winnaar van de Grand Prix was Valtteri Bottas, voor Sebastian Vettel en Daniel Ricciardo.

Slagveld in de Tour de France

Wie gisteren naar de negende etappe in de Tour de France keek, zag een waar slagveld vol valpartijen. Exit Tour voor grote namen als Robert Gesink (gebroken rugwervel), Geraint Thomas (gebroken sleutelbeen) en Ritchie Porte (gebroken sleutelbeen en bekken). Stuk voor stuk op de meest gruwelijke manieren. De ritzege was uiteindelijk voor Rigoberto Urán, voor Warren Barguil en Chris Froome.

Geen ‘hipster-hosties’ in katholieke kerk

Het Vaticaan steekt een stokje voor glutenvrije hosties. Volgens de katholieke kerk is er anders sprake van ‘ongeldige materie’. Hoewel glutenvrije hosties wel online en in sommige supermarkten te koop zijn, krijgen deze niet de zegen van de hoge pieven in het Vaticaan. Vervelend voor iedereen met een glutenallergie, minder erg voor hipsters die niks van gluten moeten hebben.

Lees ook: Koffiepraat #4

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Nieuws

Tags: