Artiesten-niet-op-spotify

Taylor Swift is terug op Spotify, maar welke artiesten niet?

Bijna drie jaar geleden verdween ze van het grootste muziekplatform van de wereld, maar nu is ze terug. Taylor Swift heeft besloten om een comeback te maken op Spotify. Een nieuwtje wat inslaat als een bom, want ze blijft één van de grootste artiesten van dit moment. Met haar terugkeer verwelkomen we dus de 27-jarige zangeres op Spotify, maar er zijn nog altijd artiesten die niet op de streamingsdienst te beluisteren zijn.

Taylor Swift op Spotify

Spotify bestaat alweer sinds 2006 en in 11 jaar (wat een vrij korte tijd is) hebben ze de wereld van muziek aan hun voeten gekregen. Sterker nog, ze veranderden de manier waarop we naar muziek luisteren voorgoed. Artiesten sloten zich massaal aan bij het Zweedse bedrijf en er leek geen einde aan de voordelen te komen. Zelfs The Beatles besloten sinds twee jaar hun muziek beschikbaar te stellen.

Daar kwam in 2014 verandering in. Taylor Swift zegde de streamingsdienst (tijdelijk) vaarwel vanwege een conflict over ‘moderne piraterij‘, omdat Spotify te weinig geld uitbetaald aan de artiesten. Wat volgde was een kleine exodus, waarbij niet alleen mevrouw Swift, maar ook andere artiesten niet meer op Spotify te beluisteren waren. Nu begraaft de country-zangeres de strijdbijl, maar voor de anderen is dat nog niet het geval.

Artiesten niet op Spotify

Één schaap is dus over de dam, maar voor de luisteraars is het te hopen dat er meer volgen. Dit zijn de artiesten die niet meer op Spotify zijn en in de toekomst hopelijk terugkeren:

  • Jay-Z
  • Beyoncé’s ‘Lemonade’
  • Kanye West’s album ‘The Life Op Pablo’
  • Prince
  • De meeste albums van Dr. Dre

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Muziek

Tags:

One comment

Comments are closed.