koel-blijven-kantoor-drinken

Tropisch warm op werk: met deze dranken koel je het beste af

Pff, wat een dag. We hebben het afgelopen weekend van prachtig weer genoten, maar voor de arbeiders onder ons is het een kleine ramp als deze temperaturen op werkdagen gewoon doorgaan. En zoals we in Nederland gewend zijn, gaat de hitte al snel gepaard met broeierige omstandigheden. Absoluut niet chill en daarom is het tijd om jou tips te geven om zo goed mogelijk op kantoor af te koelen.

We hadden eerder goed advies om het kantoor zelf niet oververhit te laten raken, maar nu kijken we welke dranken het beste zijn om jouw lichaam af te laten koelen.

Drink geen cola!

Of andere drankjes die veel kouder zijn en in de ijskast hebben gelegen. Het is waarschijnlijk niet wat je wilt horen, maar ja, wij hebben het ook niet verzonnen. Het heeft namelijk alles te maken met het feit dat je hier alleen op de (hele) korte termijn mee wordt geholpen.

Volgens Peter McNaughton, neurowetenschapper aan de Universiteit van Cambridge, krijg je het van een koud glas cola of een biertje alleen maar warmer. “Koele drankjes koelen je slechts tijdelijk af, omdat het volume van de koude drank relatief klein is in vergelijking met je lichaam, dus het koeleffect wordt vrij snel verdund.”

Daarnaast zorgen koude drankjes er ook voor dat je bloedvaten zich gaan vernauwen, waardoor je het zo mogelijk nóg warmer krijgt.

Warme dranken

Grote vraag is: wat helpt dan wel? Hoe zorg jij ervoor dat je het tijdens je werk niet gigantisch heet krijgt? Nou, de truc is om juist veel warme dranken als thee te drinken. Is het leuk? Nee. Is het stoer? Ook niet echt, maar het helpt wel degelijk!

Door het drinken van thee – of iets anders warms – wordt je lichaamstemperatuur verhoogt, wat het signaal voor je brein is om de hitte eruit te zweten en vervolgens weer af te koelen. Niet bepaald ideaal als je omringt bent door collega’s. De keus is dus volledig aan jou of jij je hieraan over wilt geven.

Mocht je alsnog aan het einde van de dag een biertje opentrekken, doe het dan in elk geval niet in een bevroren bierglas. Krijg je niet alleen de hierboven genoemde vernauwde vaten, maar ook een mindere smaaksensatie. En dat wil helemaal niemand.

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Bier

Tags: