kantoor-werk-afkoelen-warm

Drie manieren om kantoor op warme dagen koel te houden

Het wordt vandaag in sommige delen van het land 28 graden! Een heerlijke temperatuur voor iedereen die er een strand- of terrasjesdag van maakt, maar de ultieme hel op aarde voor de kantoormensen onder ons. Want wij hebben niet alleen fysiek last van de broeierige hitte op de werkvloer, maar mentaal worden we ook nog eens gekweld doordat we buiten iedereen vrolijk met de zonnebril op zien lopen.  Aan dat laatste kunnen we weinig veranderen, maar bij Vrijmibro vinden we het hoog tijd om ervoor te zorgen dat je leert om op warme dagen het kantoor enigszins koel te houden. Dat lukt het beste met deze drie tips.

Lees ook: de succesformule op werk van Harvey Specter!

Gordijnen en zonwering

Houdt alles hermetisch afgesloten! Doe alle gordijnen dicht en de zonwering naar beneden. Hoeven we eigenlijk niet uit te leggen, want zodra de zon op z’n sterkst is en je dit nog altijd niet hebt gedaan, krijg je gegarandeerd last van plakkende kleding en dat is het laatste wat je wilt.
Iets wat bij velen niet bekend is, is dat de ramen vooral dicht moeten blijven. Deze kun je alleen ’s avonds laat en vroeg in de ochtend open doen, omdat het dan nog niet zo warm is. Doe je dit in de middag, dan laat je alle warmte binnen, wat voor een averechts effect zorgt. Alleen dan creëer je op warme dagen een koele werkvloer.

Zo min mogelijk elektronica

Lichten uit, telefoons zo min mogelijk gebruiken en alle computers die je niet gebruikt uitzetten. Om over dat aangesloten tosti-ijzer nog maar te zwijgen. Elektronische apparaten stralen nou eenmaal warmte uit en dan helpt het niet bepaald om de dag te starten met het aandoen van de lichten. In de hitte moet dergelijke apparatuur ook harder werken om dezelfde prestaties te leveren, dus heb je direct een verklaring voor de hitte die het uitstraalt.

Planten

De geheime sleutel tot het succes van een koele werkvloer. Planten zorgelijk namelijk niet alleen voor een huiselijk gevoel, maar hebben ook de kwaliteit om vuile stoffen die in de lucht hangen te filteren. Daarnaast bevorderen onze groene vrienden ook de luchtvochtigheid door de hoeveelheid zuurstof die ze uitstralen. (Bron: Homify)
Planten die je het beste op kantoor kunt aanschaffen voor dit effect zijn de aloë vera plant en de areca palm (ook wel goudpalm genoemd).

Iets wat absoluut niet helpt, maar je wellicht mentaal een paar graden laat afkoelen zijn deze vijf films die vol met sneeuw zitten. Want wat is er nu prettiger dan met 25+ graden naar March Of The Penguins te kijken? Precies, dat dachten we al.

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Nieuws

Tags: