briljante-ideeen-nacht

Dit is waarom je pas ’s nachts allerlei briljante ideeën hebt

Heb jij ook altijd pas om 3 uur ’s nachts ideeën die de wereld voor goed veranderen, maar je bent te lui om het op te schrijven, waardoor je het de volgende dag bent vergeten? Gefeliciteerd, je bent niet de enige. Er is echter een goede reden waarom dit altijd ’s nachts gebeurt en je leest hier waarom.

Volgens wetenschappers in San Diego, Californië en de rest van de wereld heeft dat een logische oorzaak. Je hersenen zijn op dat moment zo ontspannen, dat ze verbindingen kunnen maken om oplossingen voor creatieve problemen te bedenken. Iets wat niet lukt in ons alledaagse, drukke leven.

Lees ook: Hoe pak je grote en moeilijk opdrachten aan?

Dat is alleen niet het enige. Vlak voordat we gaan slapen, schakelen onze hersenen filters, die we normaal gebruiken uit om de wereld in perspectief te plaatsen. Doordat dit wegvalt, kun je ‘grenzeloos’ denken en vind je plots langverwachte oplossingen. Zo schijnen we ook op ons creatiefst te zijn als we dromen.

Douche

Maar ’s nachts is niet het enige moment dat goede ideeën je te binnen schieten. Dit gebeurt ook tijdens het douchen (berucht moment) of een stukje gaan lopen. Waarom? Omdat ook dit moment zijn waarop je even niks aan je hoofd hebt. Het is niet voor niets dat één van de grootste pagina’s op Reddit ‘Showerthoughts‘ is, met bijna 20 miljoen leden.

Oké, en nu?

Leuk hoor, maar de kans is groot dat je die briljante ideeën na een nachtje slapen weer bent vergeten. Heel simpel: leg een boekje voor wat aantekeningen naast je bed. Het maakt niet uit of wat je opschrijft goed, slecht of zelfs zinnig is. Wie weet komt het op een ander moment van pas. En anders zie je er na een tijdje vanzelf de logica van in. Misschien pas om 3 uur ’s nachts.

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Nieuws

Tags: