mark-flekken-duisburg-blunder

Duisburg-keeper Mark Flekken gaat wereld over met krankzinnige blunder!

Dat keepers nét een slagje anders zijn dan de gemiddelde veldspeler in het voetbal is allang geen geheim meer. Toch maakte de Nederlandse doelman van Duisburg, Mark Flekken, het wel erg bont in het duel tegen Ingolstadt in de 2. Bundesliga (de Jupiler League van Duitsland). Waar iedere trainer zijn spelers instrueert op tactische aanwijzingen en manieren om de tegenstander te bespelen, beging Flekken een fout waar je als hoofdcoach niet tegenop kan. In de zeventiende minuut – en bij een 1-0 voorsprong – denkt Mark rustig de tijd te hebben om naar de achterkant van zijn doel te lopen en snel een slok water te nemen. Daarbij had hij echter niet door dat de spelers van Ingolstadt allang de bal hadden en in volle vaart naar het doel stormden. Het enigszins hilarische en tevens droevige resultaat daarvan is hieronder te zien.

https://www.youtube.com/watch?v=vfYCIJ7equo

Uitleg Mark Flekken

Het zal niet als een donderslag bij heldere hemel komen dat de beelden in rap tempo de hele wereld bereikten. Nou hebben ze in Duitsland de laatste maanden wel vaker opmerkelijke blunders gezien (weet je nog de Mainz-keeper die de bal volledig miste?), maar dat maakt dit voorval niet minder uitzonderlijk. Later verklaarde Mark Flekken hoe dit allemaal tot stand kwam. “Ahmet Engin kopte voor ons de 2-0 binnen en het hele stadion begon te juichen. Ook de goaltune ging aan. Ik draaide me om om wat te drinken uit mijn bidon en plotseling lag de bal ineens bij mij in het doel. De muziek stond zelfs nog aan…”

Doordat MSV Duisburg alsnog de winst met 2-1 over de streep wist te trekken kon de Nederlandse doelman er achteraf smakelijk om lachen. “Nu kan ik er natuurlijk wel om lachen, maar het was een zeer curieus moment. De volgende keer leg ik mijn drinkfles niet meer in het doel.”

Zijn opmerkelijke momenten in het voetbalwereldje jou wel toevertrouwd? Dan wil jij vast wel nog eens de curieuze penalty van Cristiano Ronaldo tegen Paris Saint-Germain terugkijken. Daar veerde de bal een klein beetje op voordat CR7 de bal tegen de netten aan trapte. En ja, daar was wel degelijk op getraind!

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Sport

Tags: