vegans-vlees-eten-dronken

EXPOSED! ‘Één op drie vegetariërs eet vlees als ze dronken zijn’

Er zijn weinig dingen die zoveel genoegdoening geven als het eten van een vette kapsalon na een avondje bier zuipen. Je onbedwingbare vreetkick wordt zo bevredigd en jij loopt vroeg in de morgen met een voldaan gevoel naar huis.

Voor de vegetariërs en vegans onder ons is dit echter een probleem. Zij hebben diezelfde neiging om van alles te eten, maar moeten het principieel met quinoa en taugé doen. Het komt dan ook niet als een verrassing dat onderzoek uitwijst dat één op de drie vegetariërs in een dronken bui alsnog voor de bijl gaat.

Dronken vegetariërs eten soms vlees

Een onderzoek onder bijna tweeduizend vegetariërs wijst aan dat maar liefst 37% alle principes overboord gooit als ze teveel drank op hebben. Dan grijpen ze alsnog naar een stuk vlees om hun honger te stillen. Om het allemaal nog wat erger te maken, doet 34% dit elke keer als ze dronken zijn.

Van degenen die de verleiding niet meer kunnen weerstaan, vergrijpt het grootste deel zich aan de kebab. Bijna 40% kiest voor deze lekkernij. Daarnaast gaat 34% voor hamburgers, 27% voor bacon, 19% voor gefrituurde kip en 14% voor worstjes.

Het biechten houdt hier echter niet op, want 69% durft niet toe te geven aan de rest dat ze zijn bezweken onder de vleesdruk. Voor hen is de schaamte te groot nadat ze zich in een dronken bui alsnog aan een goed stuk vlees vergrijpen.

Uitleg vreetkick

Toch is het geen grote verrassing dat vegetariërs hun drang naar eten via kebab en ander vlees inlossen. Zo lieten wij eerder zien dat je bloedsuiker na wat drankjes zo laag wordt, dat je er alles voor over hebt om dit weer op orde te brengen. De volledige uitleg – met moeilijke termen als hypothalamus – is hier te lezen.

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Bier

Tags: