Vlees-eten-gelukkiger-vegan

Het is bewezen: Vleeseters gelukkiger dan vegans

Ja, je leest het goed. Iedereen die vlees eet kan opgelucht ademhalen. Uit onderzoek van de Universiteit van Bristol blijkt dat de vleeseters onder ons een stuk gelukkiger zijn dan mensen die hier afstand van nemen of zelfs helemaal geen producten eten die van dieren afkomstig zijn. Vegans, zo blijkt, hebben een veel grotere kans op depressies.

Tijdens het onderzoek werden de eetgewoontes van 10.000 mensen onder de loep genomen. De voornaamste conclusie? Vegetariërs en vegans (of gewoon veganisten) krijgen onvoldoende vitamine B12 binnen. Daardoor is de kans op depressies voor deze groep maar liefst twee keer zo groot!

Vegans gezonder

Hoewel veel mannen door dit onderzoek zonder enig schuldgevoel aan hun biefstuk kunnen beginnen (niemand wil immers ongelukkig zijn), moeten we ter verdediging zeggen dat er meer dan genoeg onderzoeken zijn waaruit blijkt dat veganisten wél gezonder leven. Zo blijkt dat vegans en vegetariërs door hun eetpatroon magerder zijn, langer leven en milieubewuster zijn. Of dat opweegt tegen een eventueel minder gelukkig leven is echter de vraag.

Gelukkiger van vlees

Allemaal hartstikke leuk, maar het gezonde deel laten we voor nu achterwege. Kans is namelijk groot dat als je op dit artikel hebt geklikt, jij een echte liefhebber van burgers, ribbetjes en karbonaadjes bent. En aangezien jij daar ontzettend gelukkig van wordt, is het passend om met een paar overheerlijke plaatjes van vlees af te sluiten!

 

Category: Bier

Tags:

One comment

Comments are closed.