thuiswerken-tips-familie

Tips voor het leed dat thuiswerken heet; deel 4: familie

In de tijd dat flexibel werken de nieuwe standaard is geworden, heeft thuiswerken een enorme vlucht genomen. Aan huis werken heeft weliswaar een hoop voordelen, maar voor veel mensen is het iets wat ze liever niet doen. Die nemen de files en hun oersaaie kantoor graag voor lief, omdat ze zo beter presteren. Toch komen we er niet onderuit om ook weleens met de laptop aan de keukentafel te bikkelen.

Om ervoor te zorgen dat je ook thuis optimaal presteert, komt Vrijmibro met een speciale reeks. Aan de hand van vijf thema’s geven we tips om thuiswerken zo goed mogelijk te laten verlopen. We beginnen met discipline.

Thuiswerken en familie

Voor (jonge vaders) is het een verschrikking. Thuis aan de slag, terwijl je dat knagende gevoel hebt dat je twee kamers verder bij je vrouw en kinderen moet zijn. Het kan tot grote spanningen lijden, met ruzie als gevolg. Dat wil natuurlijk niemand en daarom probeert Vrijmibro met deze tips het thuiswerken voor zowel jou als je familie makkelijker te maken.

Maak afspraken

Ga voorafgaand met je familie om de tafel zitten om alles even goed te bespreken. Vertel wat je doen en laten tijdens het thuiswerken, geef anders wat daarbij voor jou handig en overleg hoe je de dag vervolgens indeelt. Communicatie vooraf is in dit geval een sleutel tot een goede verstandhouding.

Vergeet het huishouden

Het is een bericht wat niet (of juist wel) graag aan je wederhelft vertelt. Maar als je de hele dag hard moet werken, dan is het niet verstandig om kleine huishoudelijke tussendoor te doen. Laat dit wel van tevoren weten (zoals we in de eerste tip al beschreven), want andere zal niemand het je in dank afnemen.

Doe ernaast leuke dingen

Ook als alles in goede banen wordt geleid, is het van groot belang om daarnaast leuke dingen te blijven doen. Ga in het weekend met z’n allen naar buiten of ga bijvoorbeeld naar de bioscoop. Alles om maar even niet in je dagelijkse sleur te zitten.

Wees niet prikkelbaar

Je staat er niet snel bij stil, maar het is heel verleidelijk om direct na een (slechte) werkdag dit af te reageren op je gezin. Op kantoor gebeurd dit minder snel, omdat deze gevoelens tijdens de rit naar huis de kans hebben om te zakken. Ga dus bijvoorbeeld eerst een kwartier iets anders doen, voordat je de rest ziet.

Benieuwd naar alle tips die Vrijmibro op het gebied van thuiswerken geeft? Bekijk dan het volledige overzicht en lees je helemaal in!

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Nieuws

Tags: