super-mario-bros-speedrun-record

VIDEO: Speedrunner verbreekt casual het wereldrecord Super Mario Bros.

Het wereldrecord van zo snel mogelijk Super Mario Bros. uitspelen is verbroken! Speedrunner en YouTuber Kosmicd12 slaagde erin om deze klassieker in minder dan vijf minuten te voltooien. Het ging zelfs zó snel, dat zijn prestaties volgens onderzoeken grenst aan perfectie. Voordat we hier dieper op ingaan, geven we jou eerst de gelegenheid om te zien hoe deze koele kikker op zijn gemakje een nieuw wereldrecord van 4:55.913 neerzet.

Wat zijn speedrunners?

Allemaal leuk en aardig, maar wat zijn speedrunners precies? Dat zijn gamers die zo snel mogelijk een game proberen uit te spelen. Daarbij ’trainen’ ze voor een lange tijd (jaren) door het spel en alle trucs uit hun hoofd te leren om op die manier snel een computerspel te voltooien. Daarbij zijn trouwens ook alle bugs en programmeerfouten die in het spel zitten geoorloofd om te gebruiken, zolang je zelf maar niet vals speelt.

De pogingen worden vervolgens gestreamd of opgenomen en dat dit niet altijd even goed gaat, blijkt wel uit deze compilatie.

https://www.youtube.com/watch?v=epukp8cIiaE

Super Mario Bros.

Maar waarom is het zo bijzonder dat deze speedrunner een nieuw wereldrecord voor Super Mario Bros. heeft neergezet? Nou, omdat er eerder onderzoek is gedaan naar wat de beste tijd zou zijn die een mens in staat is om te halen. Die staat op 4:54.030, wat betekent dat Kosmicd12 hier minder dan twee seconden van verwijderd is. Er zijn zelfs levels waarop deze speedrunner een perfecte run neerzet en het dus fysiek niet beter kan doen dan dat.

Vind je speedruns ook fascinerend, maar combineer jij games liever met een alcoholische versnapering? Dan hebben we goed nieuws! Vrijmibro heeft namelijk een lijst opgesteld van de meest geschikte games om drankspellen mee te doen. Je hebt gegarandeerd een topavond met je vrienden!

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Nieuws

Tags: