eeuwige-vrijgezel-daten

Tien redenen waarom jij die eeuwige vrijgezel blijft (en daten niet helpt)

Zie jij ook iedereen om je heen settelen, terwijl het voor jou een onmogelijke opgave lijkt om een knappe dame aan jouw zijde te krijgen? Dan is daar een goede reden voor! Al jaren wordt er namelijk geprobeerd om de oorzaak te achterhalen en nu is er zelfs een hele studie aan gewijd. Tijd om erachter te komen waarom jij die eeuwige vrijgezel in je vriendengroep bent.

Waarom eeuwige vrijgezel?

Op het populaire forum Reddit wordt al een tijdje uitgezocht waarom sommige mannen toch vrijgezel blijven. Maar na meer dan tienduizend antwoorden kun je door de bomen het bos niet meer zien. Daarom vonden wetenschappers aan de Universiteit van Nicosia het tijd om dit bloedserieus te nemen, de antwoorden te analyseren en deze te publiceren in het blad Evolutionary Psychological Science.

Lees ook: met deze tips van Robin Hölzken kun jij daten met een topmodel!

Er zijn maar liefst 13.429 antwoorden uitgeplozen, waarvan er 6794 in 43 categorieën zijn gedeeld. Zo is er een lijst ontstaan van alle excuses die vrijgezelle mannen gebruiken.

Dit zijn de tien voornaamste redenen waarom jij die eeuwige vrijgezel blijft.

1. Je uiterlijk
2. Slecht zelfbeeld of weinig zelfvertrouwen
3. Je probeert het niet
4. Je hebt geen interesse in een relatie
5. Flirten is niet jouw beste kwaliteit
6. Je bent introvert
7. Een andere relatie is pas net voorbij
8. Je hebt slechte ervaringen met relaties
9. Er is niemand beschikbaar
10. Er hangen teveel kilo’s aan je lijf

Een opmerking die je normaal gesproken veel hoort (bindingsangst) komt veel minder hoog dan je zou denken. Van de veertig redenen staat die pas op plek 39. Mocht je dit excuus dus non-stop om je heen horen, besef dan dat zoiets wel meevalt.

Heeft daten zin?

Rest alleen nog de vraag of het zin heeft om als eeuwige vrijgezel nog te daten met de potentiële liefde van je leven? Natuurlijk wel! Nu je onder ogen komt wat de belangrijkste redenen kunnen zijn, is het tijd om er ook wat aan te doen. Dat is de beste manier om deze negatieve spiraal te doorbreken en binnenkort – net als je vrienden – wellicht te settelen.

Bron: Dmarge

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Vrouwen

Tags: