twan-huys-kaasstengels

Vijf potentiële opvolgers voor Twan Huys bij RTL Late Night

Na maandenlange relletjes, tegenvallende kijkcijfers en spijkerharde columns van Angela de Jong is het eindelijk zover: RTL Late Night Met Twan Huys houdt ermee op. RTL-baas Sven Bauvé laat in een statement weten dat het gebrek aan kijkers de voornaamste reden is. “Helaas moeten we concluderen dat het ondanks alle inzet niet is gelukt om de kijker aan het programma te binden.” Vanavond is al de laatste uitzending.

We kunnen er lang en kort over praten, maar het was vrij snel duidelijk dat het opvolgen van Humberto Tan voor Twan een kansloze missie was. Het gebrek aan kaasstengels, nieuwswaardige onderwerpen en de rel rondom Jenny Douwes (“De tafel is van iedereen!”) zorgden voor desinteresse en zelfs wantrouwen bij de gewone man op de bank.

Opvolgers Twan Huys ‘RTL Late Night’

Nu we weten dat Twan Huys er mee moet stoppen, is het grote speculeren begonnen. Want wie moet de oud-presentator van Nieuwsuur en College Tour opvolgen? Om de directie van RTL te helpen, stelt Vrijmibro vijf potentiële kandidaten voor.

Beau van Erven Dorens

Een inkoppertje, maar ook die tellen! Beau liet eerder als tijdelijke vervanger van Humberto Tan zien dat hij het in de vingers heeft. Hij is oprecht geïnteresseerd, empathisch en heeft de gunfactor van de kijker. Het betekent wel dat we gedag moeten zeggen tegen pareltjes als Beau, Five Days Inside en Het Rotterdam Project.

Roelof Hemmen

Wil RTL opnieuw iemand van ‘buitenaf’ halen? Dan is oud-nieuwslezer Roelof Hemmen een interessante naam. Met Twan Huys probeerde de zender al om het programma journalistieker te maken. Een lijn die je met Roelof moeiteloos door kunt zetten. Het wordt ditmaal wel tijd om jezelf ook aan die koersverandering te houden.

Luuk Ikink

Heeft iemand weleens de nabeschouwing van Expeditie Robinson (Eilandpraat) op tv gezien? Dan snap je direct waarom de voormalige sidekick van Humberto in dit rijtje staat. Hij praat makkelijk en voelt aan wanneer een gesprek een serieuze of luchtige draai nodig heeft.

Peter van Zadelhoff

Iemand van RTLZ die Late Night presenteert, wordt het dan niet te saai? Met Peter niet hoor. Hij weet de moeilijkste onderwerpen eenvoudig uit te leggen en heeft daarnaast een droge en onderkoelde humor. Nogmaals, als RTL kiest om Late Night journalistieker te maken, dan heb je aan Peter een goeie.

Merel Westrik

Het lijkt met de vorige vier namen alsof de opvolger van Twan Huys per sé een man moet zijn, maar daar is niks van waar. Want waarom zou Merel Westrik het niet kunnen?! Ze doet al jaren met verve het RTL Nieuws en is met haar deelname aan Wie Is De Mol? nóg populairder geworden. O ja, en ze is hartstikke knap, al is dat natuurlijk ondergeschikt.

EDIT: het is inmiddels duidelijk dat het programma an sich van de buis wordt gehaald. Laten we dus de bovengenoemde namen zien als hypothetisch, mochten ze in de toekomst alsnog hun eigen talkshow krijgen.

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Nieuws

Tags: