Eredivisie-logo-efteling

Waar doet het nieuwe logo van de Eredivisie iedereen toch aan denken?

Voetbalkijkend Nederland stond tijdens Studio Sport volledig op zijn kop. Terwijl er met het bord op schoot naar de samenvattingen van de Eredivisiewedstrijden werd gekeken, viel er opeens iets op. Het logo van de vaderlandse competitie was veranderd. En dat hebben ze bij de KNVB geweten ook.

Een storm van kritiek golfde over het nieuwe design heen. Het was ouderwets, klinisch, zonder enige emotie en had iets weg van een bedrijfslogo. Maar toch was er één ding wat het meest opviel. De ‘E’ van de Eredivisie leek verdacht veel op een bedrijf. Eentje waar Twitter niet over uitgesproken raakte.

Lees ook: De culthelden van de Eredivisie anno 2017

Eredivisie of Efteling?

‘Eredivisie, een wereld vol wonderen.’ Je raadt het al, het logo van de Eredivisie had zomaar van de Efteling kunnen zijn. En hoewel het beide een pretpark is waar sprookjes bestaan, was al snel duidelijk dat de keuze van het nieuwe design ietwat ongelukkig was. En dat hadden de kijkers maar wat snel door.


Hoewel de vergelijking veel wordt getrokken met de Efteling vinden niet alle kinderen het mooi. Deze tweet is daar het beste voorbeeld van.

Oude logo Eredivisie

Voor degenen die verlangen naar het voormalige ontwerp (of het zich niet meer kunnen herinneren) is hier een plaatje van het oude logo. Nu al met nostalgische waarde.
Oude-logo-Eredivisie-efteling

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Sport

Tags:

2 comments

Comments are closed.