metallica-whisky-blackened

Ook Metallica komt met eigen drank: de ‘Blackened’ whisky

De drankmerken van grote sterren en artiesten schieten als paddestoelen uit de grond. Dwayne Johnson lanceert zijn eigen tequila, Ryan Reynolds en Matthew McConaughey storten zich in de whiskywereld en George Clooney verkocht vorig jaar zijn tequila-bedrijf voor één miljard euro! Nu is er een nieuwe speler in de wereld van de alcohol: Metallica. De rockband staat vooral bekend om grote hits als ‘Nothing Else Matters’, ‘Enter Sandman’ en ‘One’, maar lijkt met zijn whiskymerk een nieuwe doelgroep aan te boren.

Metallica ‘Blackened’ whisky

De naam Blackened komt niet zomaar uit de lucht vallen. Metallica heeft namelijk zijn whisky vernoemd naar een nummer van het album Justice For All uit 1988. Blackened is samen metwhiskeykenner en -maker Dave Pickerellde ontwikkeld. De drank rijpt in vaten in ruimtes waar de muziek van Metallica te horen is.

Op hun eigen site omschrijven ze de whisky als volgt:

“After the whiskeys have been combined in the black brandy casks for finishing, they’re jolted back to life by the unmistakable, earth-shattering music of Metallica. Using our proprietary sonic enhancement system BLACK NOISE™, the whiskey is pummeled by sound, causing it to seep deeper into the barrel, where it picks up additional wood flavor characteristics.”

It comes alive! #blackenedwhiskey #whiskeyremastered #metallica @davepickerell @metallica

Een bericht gedeeld door Blackened Whiskey (@blackenedamericanwhiskey) op

Vanaf deze herfst is de whisky van Metallica te koop.

George Clooney

We stipten in het begin van dit artikel al aan dat George Clooney zijn bedrijf Casamigos voor één miljard euro verkocht, maar hij gaat niet zelfzuchtig met zijn vermogen om! Zo kwam eind vorig jaar een verhaal naar buiten, waarin wordt gezegd dat hij zijn beste vrienden één miljoen euro heeft gegeven! En dat per persoon! Hoe dat precies zit, lees je allemaal hier.

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Bier

Tags: