Mario-Kart-in-het-echt

Mario Kart in virtual reality is net zo cool als het klinkt

Wie in de leeftijdscategorie van tussen de 20 en de 35 zit, heeft in zijn jonge jaren behoorlijk wat uurtjes met een Nintendo doorgebracht. Ochtenden, middagen en avondenlang was je zoet met spellen als Pokémon, Sonic en vooral: Mario Kart. Niet alleen het ultieme racespel met een twist, maar ook leuk, zelfs op oudere leeftijd, om tot in de late uurtjes met vrienden te spelen. Met eindeloze variaties kon je elkaar stangen, jennen en tot het uiterste drijven. Het spel is zelfs populair onder studenten, dat vaak gecombineerd gaat met vele drankspellen.

Nu, 25 jaar na het verschijnen van ‘Super Mario Kart’ voor de SNES, is het tijd om deze klassieker naar een hoger niveau te tillen. En hoe kun je dat beter doen dan met Virtual Reality (VR in het kort)? De video hieronder laat zien dat slechts een kwestie van tijd is voordat dit werkelijkheid wordt. Onder de naam ‘Mario Kart GP VR’ kun je zelf voorwerpen gooien en het stuur bedienen. Zo wordt de populaire Nintendo-game nóg leuker om te spelen.

Denk je dat het allemaal één grote hoax is? Dacht het niet! Er is zelfs al iemand die de bètaversie getest heeft. Kazuki Nagata, verslaggever van Japan Times, had de eer om deze te gekke tool te testen. Met het volgende resultaat!

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Nieuws

Tags: