Managementjargon-werk-engels

Managementjargon waar je nekharen van overeind staan

“Boys, even een heads-up. Als we de laatste uurtjes deliveren kunnen we nog onze targets halen!” Brrr, bij dit soort uitspraken lopen de rillingen je al over de rug. Het is snel Engels jargon wat door de afdelingsleider (geen manager) nog even verbaal door de ruimte wordt gesmeten. Vervelend, onnodig en vooral bijzonder irritant.

En ja, het is waar, iedereen heeft wel zich wel eens schuldig gemaakt aan wat Engels taalgebruik om zijn uitspraken kracht bij te zetten. Je hebt op werk echter ook collega’s die hier volledig in doorslaan. Meetingkje hier, businessplannetje daar, je wordt er niet goed van. Tijd dus voor een revolutie, een vernederlandsing van het taalgebruik op de werkvloer. En hoe kun je dat beter doen dan door het Engelse jargon van nu onderuit te halen. Daarom presenteert Vrijmibro vol trots: het managementjargon waarvan je nekharen overeind gaan staan.

 

Taskforce
Je krijgt direct het gevoel dat je midden in Star Trek of Star Wars zit, maar uiteindelijk is het gewoon een groep mensen die aan een speciaal project werken.

Efficiency
Nee, nee, nee. Het is niks meer en niks minder dan efficiënt werken. Met andere woorden, elke dag hard werken. het komt op hetzelfde neer.

Targets
Doelen. Klinkt iets minder interessant, maar de betekenis is nog steeds hetzelfde.

Start-up
Een leuke term als je net bent begonnen met je eigen bedrijfje, helemaal niks mis mee. Het loopt pas uit de hand wanneer er successen worden behaald. Dan wordt er op de borst geroffeld en geroepen dat ze vanaf nu een scale-up zijn. *Kots, kots. Haalt nog eens diep adem.* Kunnen we het houden op een succesvol bedrijf?

Out-of-the-box denken
Omdat hokjes niet meer bestaan. Het is immers 2017, alles kan tegenwoordig. Daarom wordt het steeds populairder om Engels jargon er tussendoor te smijten. Ons advies: blijf lekker in het hokje van Nederlands.

Human resource
Personeelsbeleid. Het is personeelsbeleid. Laten we het vooral niet mooier maken dan dat het is.

Tools
Ook hier geldt, middelen. Niet omheen draaien, middelen.

Empoweren
Kort gezegd, mensen in hun waarde laten en ze dingen laten doen waar ze goed in zijn. Eigenlijk iets wat ieder bedrijf moet doen. Je vraagt een vis ook niet om een boom te beklimmen.

CDP (Clean Desk Policy)
“Eerst even een CDP’tje, daarna mag je pas naar huis.” Een verkapte versie van juffen en meesters die op de lagere school tegen kinderen zeggen dat ze eerst hun spulletjes op moeten ruimen.

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Nieuws

Tags: