le-bon-marche-leandro

Alleen door de architectuur al is het Parijse Le Bon Marché een bezoekje waard

Leandro Erlich heeft zichzelf meer dan behoorlijk uitgeleefd op dit winkelcentrum. De 44-jarige Argentijn heeft met zijn nieuwste werk het Franse Le Bon Marché onder handen genomen. Niet zozeer door de producten die in de schappen liggen, maar vanwege de fraaie wijze waarop onder meer de gangen en (rol)trappen worden vormgegeven.

Lees ook: beleef zo de ultieme Zuid-Europese roadtrip

Zijn werk, getiteld Under The Sky, is een ode aan de Parijse lucht en heeft als doel om het warenhuis van nieuw elan te voorzien. “Voor mij heeft elke stad een sterke band met de lucht. Het beïnvloedt de bevolking, de dynamiek en de algehele sfeer ervan”, aldus Erlich. “De lucht van een stad veranderd de perceptie ervan: de ene dag is het nostalgisch en bevordelijk voor reflectie, de volgende dag kan het zo weer beter zijn.” De centrale rol van de lucht heeft te maken met het dak dat aan de bovenkant enkel een glazen wand heeft, zodat het licht over de bijzonder vorm van de trappen – die het middelpunt van Le Bon Marché vormen – schijnt.

Tot en met 18 februari is het werk van Erlich in Parijs te bewonderen. Voor de geïnteresseerden: warenhuis Le Bon Marché is gelegen op 24 Rue de Sèvres, 75007, slechts enkele straten verwijderd van het Musée de l’Armée

le-bon-marche-leandro

 

Heeft dit bericht jouw leven verrijkt en kun je niet wachten om het met je vrienden te delen? Gebruik dan snel één van de deelknoppen hieronder!

Category: Nieuws

Tags: